用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

貢獻勳章

原帖由 Cherrywsy 於 11-3-2 11:19 發表
大家好呀,我今年都會同囡囡報名,一樣係"百冇"人士,希望可以好似前輩一樣咁好彩啦,多多指教!!

預祝成功 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 Cutemom0808 於 11-3-2 11:08 發表

如果個個一樣就冇意思呢

唔明 ??
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 Cutemom0808 於 11-3-2 11:06 發表

舊年都有90%啊

另外,SPN上SPCC機會有幾大?

舊年有冇 90% 我唔敢肯定,不過早幾年係接近 100% !! 至於你所指嘅 SPCC,相信你都係問 SPCPS,right ??

貢獻勳章

原帖由 dadabb2009 於 11-3-2 08:07 發表
KaiHeiBaba,
想問吓你當時比咗張乜嘢相呀?
同埋你囡囡係唔係大b(年頭出世)?
thx: )

俾咗張咩相唔係最重要,不過咁多年我都建議大家,交一張4R 全身 (坐或企都可以)正面充滿笑容嘅生活照 !! (注意:今年要交多一張相)

佢係年尾(10月)出世,屬於超大 B !!

查實我都講過 N次,囡囡嗰班有同學係10月1日出世,亦有同學係9月30日出世,佢哋年紀相差接近1年 !!

Thx KaHeiBaBa!
我尋晚已比足101分誠意同愛心填咗form同埋揀好相了!星期六交form, 果日好忙,交完form仲要同囡囡去interview!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-3 03:51 發表

俾咗張咩相唔係最重要,不過咁多年我都建議大家,交一張4R 全身 (坐或企都可以)正面充滿笑容嘅生活照 !! (注意:今年要交多一張相)

佢係年尾(10月)出世,屬於超大 B !!

查實我都講過 N次,囡囡嗰班有同學係10月1日 ...

哈哈, 我都係懶啦, 一味知道St.Paul又唔check website.

我所指的係一個SPK, 另外兩個SPCS(SS), 我依家配對到中文同英文啦。

SPK
SPCS(PS)
SPCS(SS)

呢次應該啱啦~!

我朋友兩個表妹都係舊生, 由SPK証王SPCS(SS), 兩個都超級標緻醒目~!

dadabb2009

我同你的情況一樣, 我in 2:00呀, 會唔會同組添呀, 好彩無撞朝早交form~! :O)

但我的interview純粹去觀摩大場面, 同睇睇囡囡面對interview時的表現. 心情較輕鬆,毫無壓力~!

笑住面對各場interview, 正能量, 正能量~!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-3 03:05 發表

不過要煲番哂,真係一 D 都唔容易,加油呀 !!

努力中 :) , 今年會幫囡囡/仔仔報名的mommy, 一齊努力, 加油!!!

原帖由 榛子果仁 於 11-3-3 09:16 發表
dadabb2009

我同你的情況一樣, 我in 2:00呀, 會唔會同組添呀, 好彩無撞朝早交form~! :O)

但我的interview純粹去觀摩大場面, 同睇睇囡囡面對interview時的表現. 心情較輕鬆,毫無壓力~!

笑住面對各場interview, 正 ...

唉, 我都係要趕下場同囡囡去interview, 時間仲要係10:30am, 真係好趕!!!

好多謝咁多位前輩既資料,  我睇咗兩年, 完全感受到你哋既無私既付出, 每年都為有興趣的家長解答問題.  

今年終於到自己啦. 有點緊張!

昨天放工係香港站見到一位著spn校服的小女孩, 拖住媽咪手, 好醒目,好乖!

真係好羨慕, 希望我個女有咁既福份同運氣.

大家加油呀!

KaHeibaba, 想請教您, 您囡囡班中大B同小B學習進展會不會差好遠呢, 小女9月初出生, 其他PN一般會以年齡分班, 而SPDN就一齊學習, 謝謝您

"好多謝咁多位前輩既資料,  我睇咗兩年, 完全感受到你哋既無私既付出, 每年都為有興趣的家長解答問題.  "

完全同意呀! 咁多位前輩真的好好,不停的鼓励我们。 希望我也有机会用“过来人“身份去分享,让这个無私付出传统传下去!

加油!加油!

榛子果仁

好耐无见,你好吗? 记得我吗?我们由大肚开始chat, 时间过得好快呀,依家我们又要为女女学校而努力啦!

加油,希望我们的女女可以成为SPN同学啦!

原帖由 WingniBB 於 11-3-3 10:26 發表
好多謝咁多位前輩既資料,  我睇咗兩年, 完全感受到你哋既無私既付出, 每年都為有興趣的家長解答問題.  

相信你星期六交左表之後,會更加緊張。開始"度日如年"的生活。仲會特登去查下派信時間添~

原帖由 WingniBB 於 11-3-3 10:26 發表

相信你星期六交左表之後,會更加緊張。開始"度日如年"的生活。仲會特登去查下派信時間添~

加油!加油!Everybody!!

回覆 10# 榛子果仁 的文章

榛子果仁,
囡囡都係2pm interview呀.... 好呀, 好彩唔係上午interview咋.... 你in邊間呀, 哈哈, 會唔會係同一間, 同一組呢?
我都係平常心, 因為囡囡好怕羞, 都係諗住比佢見多些大場面, 習慣吓......

原帖由 aralelo 於 11-3-3 02:15 發表
我係applied了N1冇得in, 但係翌年某日突然收到學校來電"賞賜"interview的, 就只係咁簡單而巳!

咁即係你係冇做任何野, 無端端就收到電話. 真係好lucky呀... 我諗你收電話個刻一定好suprise呀.:)

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-3 02:35 發表

今年申請表內都有提到:

The child who is not accepted will have his/her name entered into the waiting list (extended only until
May of next year. Application for further extension for another year (fo ...

哦. 原來都係要寫信既....thank you

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-3 02:42 發表

Sumyeema,妳都係我其中一個值得欣賞嘅 SPK 家長 !! (識我咁耐,妳應該知我最憎"比較",因為隨時都會惹起事端,睇見都怕怕) ...

非常同意呀. 我都好唔中意比較. 特別係小朋友之間既比較.
可惜我99個邊成日都比較, 我好唔中意但都好無奈.
出聲又怕唔好, 唔出聲自己個心又唔舒服.....
‹ 上一主題|下一主題