用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Cat - 2011-2012- P1 offer on hand - Thanks
go

St Cat - 2011-2012- P1 offer on hand - Thanks [複製鏈接]

一路看著標題的發展, 我估SCmama不會理會它了。結果sumyin 媽媽還是忍不住。

恭喜你的女兒。

原帖由 sumyin518 於 11-3-3 13:49 發表
Sorry that the sentence "The remaining ones may not be as competitive as those in CCKG."..................超錯!!!!!!!!!!!!!!!!

Hello! 原来是Daddy!

原帖由 sumyin518 於 11-3-3 16:10 發表
But I am actually "爸爸", not 媽媽.......haha.....

By the way, Thanks a lot.

英普班只在Norfold Road Campus Essex Road Campus 只有英粵班。我估考K1 DSS
Essex 不比 Norfold 差。

P1 interview 用廣東話比PTH 的機會多!

吾好看輕你手上的offer!

其實很多幼稚園都很好,但和小學相比,小孩在幼稚園的時間真的不是很多!

原帖由 Pertra 於 11-3-4 17:41 發表
多謝分享!我都知英普班學生好過英粵班OFFER,正如我鄰居說。現在我小兒只有英粵班,K1有雙語班主任,K2無,好可惜,K2/K3後要出外加不只是英文還有PTH堂。末計其他課外活動.......

umyin518 於 11-3-4 14:22 發表 ...

Chuppy 全句係:
問題係如果家長唔配合,就好難講,有D同學媽咪從來未同小朋友溫習過,又乜都唔知,派咗通告又話無見倒,結果一間都唔收都仲未覺得自己要負責任…

原帖由 考考2008 於 11-3-7 10:57 發表

問題係如果家長唔配合,就好難講?
請問你所指的配合,具體是什麼呢?
我是新手媽媽請指教!
‹ 上一主題|下一主題