用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔天主教聖保祿幼兒園收生多少
go

大埔天主教聖保祿幼兒園收生多少 [複製鏈接]

有冇人知天主教聖保祿幼兒園今年K1收生多少?:)
   0    0    0    0

學校學位不多, 你預2X位啦. (據上年數據)

<正確數字校方都未有, 待家長填回升班通告才知架!>
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

原帖由 Nov 於 11-3-8 10:13 發表
學校學位不多, 你預2X位啦. (據上年數據)

乜原來K1都收o甘多o甘好?

Oh! 是我誤會了樓主的意思, n1上年收2x位, n2(k1)上年收4位, 小朋友完成了面試嗎?
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

個老師話 < 10個位

原帖由 imcherryhk 於 11-3-8 10:03 發表
有冇人知天主教聖保祿幼兒園今年K1收生多少?:)

n1 (2歲班), n2即k1 (2歲8個月班), 你報了n1定n2?

原帖由 joanjoan325 於 11-3-10 09:17 發表
我個女報左k1 2歲班, 請問interview 形式如何, 會問咩架呢? thanks

回覆 8# joanjoan325 的文章

我仔仔都係報左呀, 24/3 下午IN, 好緊張,你呢?

唔知難唔難入呢?? 好擔心

上年約500人apply,around 20人爭一個位。

有時間上該校website睇睇,你連該校提供n1-n4 還是k1-k3都未淸楚就去in 的話,相信只能當取個經驗

唉!機會超微!

醒目開學勳章

我仔4月6日in, 仲要下午5點, 我諗又係超多人報, 但我好遲才交表(2月26).

想問佢地要生活相為咩呢?

回覆 8# joanjoan325 的文章

我都覺得如果連N1同K1都未分清楚,好明顯未做足準備功夫。TPSPN係四年制分別叫N1(2歲),N2(=K1),N3(=K2),N4(=K3)

TPSPN一班約12人。11-12開兩班N1半日班,收生應少於20人(因部份留給現有學生的細佬妹)。N2開三班,由兩班N1升上來的已佔了大部份,收生應少於10人。世事無絕對,機會少唔等如無,做好準備先係上策,我女都係直接考N2入!

我想問下spcn有冇open day ga?  雖然阿b未出來, 但我都想search下info先

我囝囝3月16日in N1啦, 佢都唔講野又唔多睬人, 我驚人地唔收佢~

SPCN是沒有開放日~

原帖由 ivabrother 於 11-3-15 14:04 發表
我想問下spcn有冇open day ga?  雖然阿b未出來, 但我都想search下info先

呢樣有d要補充,TPSPCN雖然冇正式嘅Open Day,不過可以喺適當嘅時侯同校長預約參觀(現在面試期已到,相信唔會有參觀了!)。當年我約了校長一月到學校參觀,讓女女先認識學校環境,同認識校長。四月才面試,面試過程非常暢順!

有d家長唔理三七廿一,冇預約,放學時帶小朋友一齊走入去話要參觀,如果有人手,老師都會招呼,不過個人唔多讚成。一來比個唔好印像人地,二來九成九唔喺校長(主角)帶去參觀,要知道TPSPCN面試果位一定喺校長。做足準備唔一定得,但喺都叫做盡晒力!

原帖由 Nov 於 11-3-15 15:53 發表
SPCN是沒有開放日~

原帖由 angelcheungmama 於 11-3-11 00:30 發表
我仔仔都係報左呀, 24/3 下午IN, 好緊張,你呢?

我囡都係24/3下午, 時間幾好. 加油!!
‹ 上一主題|下一主題