用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Facebook好定壞?
go

Facebook好定壞? [複製鏈接]

近日發現個仔上Facebook,全部係同學仔,多數學校D事,有時仲見佢哋話邊個鐘意邊個咁...
個仔介意叫我唔好睇,但我又好驚佢拍拖...
我叫佢不如取消個Facebook等中四先開啦!
佢話個個同學都有架!佢話比d私隱我!!!
朋友話佢個仔放學一入門口就開電腦上Facebook,中晒毒
好驚佢又係咁...
依家佢講明要私隱又唔好意思走去睇佢...
各位媽咪比唔比d仔女開Facebook,12歲多d你哋比唔比呀~~
   1    0    0    0

原帖由 Yanamami 於 11-3-9 09:00 發表
係阻止唔到o既情況下, 唯有自己開番個account, 要小朋友add埋自己.  仲要規定每日上網時間.

Hi yanamami
多謝你意見!我同個仔講左要佢add埋我,佢話冇所謂。
我仲叫佢睇下各位留言,個個媽咪都會擔心自己仔女架!

Hi RSG媽媽
我多得BK媽咪提醒!一早就將部電腦擺係廳了~~

Hi Martina
我又係禁止個仔upload任何相片,但係d同學成日upload相片,我都係唔鍾意但又冇辦法,我好驚d相唔知會傳左去邊。

多謝各位留言^^

原帖由 EDIDI 於 11-3-10 16:30 發表

中四才開, 無咩可能。佢答你無開都唔好信。我細路就一早開左ACCOUNT, 我幫佢開O既, 電腦係廳, 佢同學講乜都一清二楚, 而且老師又ADD左佢地, 有時有O野會宣佈。

總之電腦一定要係廳。 好多色情網頁O架。 又有網上 ...

今日同同事傾計關於開facebook比佢話我out,佢話佢個仔五年級就上facebook,佢部電腦仲係放係房,佢話驚得幾多。

多謝各位留言,每個留言我都有比個仔睇,佢好似好明白咁,冇咁神秘,只係話要睇佢Facebook要通知佢同埋要佢在場就可以睇。
我話佢知唔好咁沉迷同埋小心唔識嘅人就唔好加入Facebook,佢話會守諾言,只會加自己識嘅人
多謝你們^^
‹ 上一主題|下一主題