用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2011-12 宣幼K1
樓主: 小燕子媽媽
go

2011-12 宣幼K1 [複製鏈接]

您地有無同小朋友上EVI呀!

我有呀,
佢都喜歡睇, 但我唔比佢睇太耐, 3個單元左右, 比佢自己揀2個, 有一個佢睇左2次, 有禮守規 由我做1/03/2011

分 享 分 享

當然無問題...
陳先生
6702-2284
希望幫到你^^

原帖由 mckimkim 於 11-9-6 08:49 發表
Paklong: 可否介紹個校巴公司比我,想睇下可唔可以坐少d時間!多謝你先!

小朋友試下食非流質食物, 例如包﹑芝士....
叫校車安排坐中間, 可能好D

EVI 要小心選擇, 有D題目深了少少, 而且帶少少粗俗

一年要交7份閱讀報告, 都唔知點做好.

我小朋友有飲奶架, 如中午唔駛返學, 佢都會一日飲3餐架, 佢約9-10點起身飲奶200ML, 之後11:30食飯, 我小朋友都要搭成1個鐘校巴先返到學校, 可能平時都比佢搭車, 佢都未試過嘔既!

希望您小朋友快D適應啦! 加油!

我亦是上K1A, 我是小熊組,郭老師
mckimkim, yktso, 你地都是上K1A? 暫時得我果個係女, 唔知仲有無K1A , 女同學呢?

我想問下宣道既同學仔, 早幾日通告提過叫我地盡快DOWNLOAD 網上面D 相, 因為好快會更新。但我想問,我好似無WEBSITE 資料同LOG IN NAME & PASSWORD, 係咪未比我地KA, 你地有無有知?

中秋節, 我想帶水果梨。
EVI, 我仲未去開黎睇, 見你地已經開始講, 我都要盡快睇下, 多謝你地報料。

原帖由 babybabyjulie 於 11-9-8 10:05 發表
我亦是上K1A, 我是小熊組,郭老師
mckimkim, yktso, 你地都是上K1A? 暫時得我果個係女, 唔知仲有無K1A , 女同學呢?

我想問下宣道既同學仔, 早幾日通告提過叫我地盡快DOWNLOAD 網上面D 相, 因為好快會更新。但我想問, ...

Hi babybabyjuile:
咁arm ga,我仔仔又係小熊組呀!
網上D嘢應該未有我地D相,同埋都沒有密碼比我地,因為張通告K1-K3都係個張,應該暫時不用理會,EVl 我同佢做了1個,講孔子的,不過就煩在揾圖片貼上去個頁,都吾知點做,同埋係咪做1個故事就得啦?有冇人知道呢?大家幫下忙啦!我想帶個木瓜仔返去,你女女冇喊呀?放學真係太長時間啦,成個半鐘先返到,我返學放學都係預1小時,所以我覺得還可以。

Hi, 各位同學仔,
我都覺得網上應未有我地D相,可以不理會。
EVl 我同囝囝只玩了每天的games,至於做報告我還未開始,我都想問下,是否一星期要做一次report,每個月尾就要交給老師?(不過如果真的做不到,是否都ok?)

我囝囝是上1B,車厘子組,除了小燕子媽媽是上1B外,還有沒有呢?

希望大家交流下

回復 2# 320BeBe 的帖子

hi, 哈哈。原來你都是小熊仔。我囡囡暫時都幾good, 無喊,希望keep住。EVI,我未睇,我要努力。

其他班的MAMI, 希望多多關照&多多報料。:D

我仔仔都係上午A班小白兔組,跟袁老師的! 想請問(親子通識樂)應該點做有無媽媽可以賜教!

Hi 百厭星媽你好! 我仔仔都係上1A小兔組, 日後多些聯絡, 大家好好照應. EVI我都未睇,等我快D先得. 學校旅行你去嗎? 到時大家可以見面了. 可否PM我你仔仔個名, 等我到時可以認你.

Yktso:我已pm了你

Hello 大家好

我的女女是上午1B既車厘子組,希望可以大家多多聯絡!!

回覆 6# paklong118 的文章

我個女都係上1B組架。多多指教!

通告寫了一年有7份閱讀報告, 指定日期交, 應該將內容畫在EVI的簿內. 平時只要有節制, 都可以看的.

網上D相, 好似由今年起由EVI內看, 你留意下EVI最右有一個學校通告, 上次校長話EVI幫他們做網頁, 我想應該日後都是在這裡看

SO FAR, 亞囝都OK, 前日仲唱了首PTH "老師好"給我聽, 我就同佢玩扮老師同學對話, 看下DVD

我囝是上1B西瓜組, 10月旅行, 大家認識下!!

回覆 3# joelbb 的文章

hi 我囝囝都係車厘子組。
Shirley Chan, Nice to meet you! 多多指教!
等10月旅行, 大家見下面 !!

小燕子媽媽,tks,明白哂。

另EVI, 我尋晚卒之睇左。原本諗住睇一個,點知囡要添睇, 所以尋晚一口氣睇左2個。睇完覺得唔錯, 唔駛花好多時間。
我選左(上學的一天 同埋夏天的食物)。報告未做,今晚加油。

另外見到EVI 金幣9月中到期,無得帶落去新學年。雖然ARM開始唔係有好多金幣, 睇下換唔換到野先。

原帖由 小燕子媽媽 於 11-9-9 08:39 發表
通告寫了一年有7份閱讀報告, 指定日期交, 應該將內容畫在EVI的簿內. 平時只要有節制, 都可以看的.

網上D相, 好似由今年起由EVI內看, 你留意下EVI最右有一個學校通告, 上次校長話EVI幫他們做網頁, 我想應該日後都是 ...
‹ 上一主題|下一主題