用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想報小一面試班家長請小心
樓主: happy2010
go

想報小一面試班家長請小心 [複製鏈接]

原帖由 traeh 於 11-3-24 01:18 發表
我上BK都唔少日子, 記得樓主舊年有個仔, 入晒所有名小學, 有高人指點面試招數同整portfolio, 仲PM其他家長分享, 有少少奇怪佢今年點解咁失策

不過呢間centre咁多人鬧, 鬧嘅仲係舊有會員, 我諗真係要小心 ...

你真系好記性。

我都有 d 印象, 佢仲話個仔系細仔。

我都記得樓主上年推介過另一個小一面試的機構!

今年又會咁失策嘅??

原帖由 Sumyeema1 於 11-3-24 11:32 發表

你真系好記性。

我都有 d 印象, 佢仲話個仔系細仔。

呢次講個女...唔知佢有幾多個小朋友呢...

回覆 19# thomasha 的文章

I support you!
終於有時間上嚟bk。我都係唔知咩係「梅」味,「行家」。我只係以用家身份去分享意見。因為我報讀咗通識班(佢地話同小一培訓差唔多),但個課程名不是小一培訓。又報了差不多八個比賽,再加賽前現場演練(每次$280)。所以暑假時差不多曰曰去上堂,對佢地嘅運作有些體會。
(因父母可留center)所以意見是以實地體驗提供的。不像其他人以「上得嚟bk耐」憑感覺去比意見,反正依喥有咁多有經驗嘅用家都話依個center有幾差,嘅然有咁多疑問,不如自己去親身去驗證吓先至批評。

有時「唔知」同「無知」都係相差一線!
‹ 上一主題|下一主題