用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧---無謂的規則
go

明慧---無謂的規則 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

YES, 要顧及課堂秩序同保安問題, 學校咁做好正常
唔好唔開心, 盡量令小朋友同其他同學一樣返放學模式, 大家都會開心D

原帖由 sheffield 於 11-4-1 09:16 AM 發表
好難講這是否無謂規則,上下課時間可讓家長進出,過左這種時間,就只讓學樣人員進出,我個人應為這也是好的安全管理。再加上小朋友已經上堂,如由老師帶小朋友入課室一定比由家長帶小朋友入課定帶來的"騷擾"少…(一般老師只會 ...

醒目開學勳章 王國長老

Yes
我就係想講呢樣, 小朋友返到學, 唔係人人輕輕鬆鬆等上堂, 而係成個氣氛都緊張, 媽媽又急急腳, 老師又靜雞雞, 對小朋友黎講絕對唔係一件好事
所以我話, 寧願犧牲多DD, 早10分鐘, 等佢有機會同其他小朋友一樣, 亦係社交既一部分
我地唔係插你, 想小朋友好姐....加油!

原帖由 peachcreamy 於 11-4-2 01:29 AM 發表
其實你有冇諗過遲到會影響小朋友的心情,然後都會令佢喊。先唔好理邊個門口入,當遲咗果陣大人又心急可能又會急腳行,去到學校個個人都入晒去氣氛唔同,呢啲都會影響小朋友心情,繼而唔肯入去。入到去個個小朋友都坐好晒,佢冇咗 ...
‹ 上一主題|下一主題