用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 ...
樓主: 榛子果仁
go

日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 [複製鏈接]

原帖由 BrianHaywood 於 11-4-6 14:48 發表
My boy may give up to attend 學之園 because it's the PM class.

We prefer to give him AM Class (Greenfield). It's better for him. Could you pls give me some suggestions??

無對或不對,只要家長認為什麼是對小孩子最好便是了

hi,  is it 1 parent take care 1baby and write at the same time?
原帖由 榛子果仁 於 11-4-6 14:16 發表
Lydi, 你的係好提議嘛.

HF1842, 我囡囡都讀緊pn插班, 仲要係我最想的全日, 但我最後決定轉啦~!因我有信心, 學之園一定唔會比下去~只會越讀越好.

因為囡囡一直都搭校車, 所以我一定會搭校車~! 我好放心, 依家車程仲 ...

del  

回覆 16# hoho_ruby 的文章

only 2 weeks summer holidays?
seems difficult to arrange family vacation.

我囡囡都收咗pm, 現在仍在煩惱中, 手上有翠茵及綠茵的am班, 除了作息問題, 也打算替囡囡於一至六報些興趣班, 希望能轉到am啦, 現在還等緊km放榜.

snowgary,

只得一個家長睇住架咋, 我填form, 我安排囡囡坐隔離, 佢仲一味話, 要筆筆呀, 我無哂佢符添呀~!

minimitse,

依家日本都無得去咯...同小朋友出門多數都近近地, 我都轉咗去新加坡, 咪5日貨仔最多...

我都想同佢去遠啲... 但飛機飛咁耐...原來打算北海道自駕遊... 唉, 囡囡都唔知幾時先可以踏足日本呢個咁美麗的國家...

我想同佢去農場呀... 唉...

醒目開學勳章

Hi, 我囝囝都係收左pm, 等緊KM放榜...
唉~唔知轉唔轉到am呢? 有無媽咪有am offer 唔讀LH呀?

我都係一路填表,阿女就一路攞後面啲玩具出來玩,我同老師都叫佢擺返去,之後佢放返去又攞第二個,如計分我一早扣哂喇,我仲填到好嘹草添!

Hello all, 先來報到~ 我仔pm class! 入到學之園已好開心, 我就冇所謂上午或下午! 因 e+返平日pg都係下午, 他都ok!

係呢, 想問問, 是不是有以下的君傲/將廣/將中 既住戶証先可以上車?? 請問在哪裡搭?

君傲灣kfc外有車, 不過是俾康城住客....你指是康城車都可以上?

原帖由 hoho_ruby 於 11-4-6 13:45 發表

之前問過了, 要出示唔知係 君傲/將廣/將中 既住戶証先可以上車

hi, 我都係tko 媽咪, 學之園收左亞仔讀am.  其實哥哥讀緊Victoria (Kornhill) K2...所以有d心大心細. 唔知讀唔讀維記好. 不過好想試下學之園,但又擔心新校質素. 有無人識得宜家讀緊LH LP既家長? do you know any topic here discuss about it?

我囡囡依家讀緊PN PM, 因為K1收左而佢PN PM又有位, 所以今年一月插班讀PN. 原本佢係讀綠茵, 因為哥哥都讀緊.

ME TOO, I GIVE PEN TO HER TO DRAW ON ENEVLOPE...

原帖由 榛子果仁 於 11-4-6 17:41 發表
snowgary,

只得一個家長睇住架咋, 我填form, 我安排囡囡坐隔離, 佢

仲一味話, 要筆筆呀, 我無哂佢符添呀~!

Snowygary, 咁最後有冇收你個B呀? 都係LH LP? 你個B係大B?

原帖由 snowygary 於 11-4-6 23:27 發表
ME TOO, I GIVE PEN TO HER TO DRAW ON ENEVLOPE...

fatbei.

你小朋友兩間都收咗PN呀? 好叻呀?

之前等收信時, 有現任家長講過LP分校架, 你可以check返之前的link.

我比較關注的係個家長提過今年有唔少同學走, 同咪空氣質素唔係咁好. 有時會聞到味.

我諗住找一天去觀察下小朋友放學的情況, 同實地睇下會唔會真係聞到味呀, 我估有都係夏天特別熱的日子先會 (呀~!我交form都要平日佢地放學時交, 可以一舉兩得睇到)

原帖由 榛子果仁 於 11-4-7 09:21 發表
我諗住找一天去觀察下小朋友放學的情況, 同實地睇下會唔會真係聞到味呀, 我估有都係夏天特別熱的日子先會 (呀~!我交form都要平日佢地放學時交, 可以一舉兩得睇到) ...

其實有關氣味既問題, 我認為係季節同天氣情況都有影響的.

因為我星期六都會帶阿B去上kindermusik班, 但真係一次臭味都冇聞過, 或者係未到悶熱既夏天啦, 所以暫時根據我個人既經驗又真係唔覺有咩味呀.

報到先,LH收咗女女讀pm!!

有關氣味既問題,其實我有問過我朋友,佢住領都的,住咗幾個月,佢屋企都聞唔到有味,只係由地鐵站行出黎果條橋先聞到有味。

所以我諗學校範圍聞到味的機會都較少!!

我都有朋友個仔在LH LP 讀k, 而佢哋仲係住在首都!
佢哋都係話冇味..唔知係唔係真呢..

原帖由 Cherrywsy 於 11-4-7 14:11 發表
報到先,LH收咗女女讀pm!!

有關氣味既問題,其實我有問過我朋友,佢住領都的,住咗幾個月,佢屋企都聞唔到有味,只係由地鐵站行出黎果條橋先聞到有味。

所以我諗學校範圍聞到味的機會都較少!! ...

因為我囡囡氣管同鼻都敏感, 所以我有留意之前講味的問題, 但我次次入去學之園(因為有時要個囡喺車上瞓覺, 我地時不時入會駕駛去康城, 順便去埋學之園度, 望下間學校, 俾囡囡睇下環境, 介紹學校), 都無味架.

學校應該有video及相片俾家長log in去睇架, 我好期待8月12日開課, 當天係星期五, 我估返1個鐘, 純估... (因為我囡囡返緊PN, 頭兩日都係返一個鐘)
‹ 上一主題|下一主題