用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 ...
樓主: 榛子果仁
go

日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 [複製鏈接]

報到先,LH收咗女女讀pm!!

有關氣味既問題,其實我有問過我朋友,佢住領都的,住咗幾個月,佢屋企都聞唔到有味,只係由地鐵站行出黎果條橋先聞到有味。

所以我諗學校範圍聞到味的機會都較少!!

觀課我都鐘意呀,好想知道阿女在學校的表現!

通常幾時會有觀課?下學期、學期尾?

chichibb,多謝你,你真係好人呀,同我地分享咁多野!!
想問問8月開學時,是否頭3日可以陪小朋友返1小時,之後就要佢自己返學架喇??我應該要預幾多日假陪阿女去適應返學呀?

原帖由 chichibb 於 11-4-9 01:32 發表

因為上年新開, 所以我地係11月中先開學, 佢開學前有六日係per-visit, 唔係正式返學, 只係返去一個小時玩吓, 適應吓環境, 可以著or唔著校服既. 到正式返學頭三日係可以陪(好似其實只係陪兩日, 不過因為中間隔左一日 ...

謝謝你的資料呀~~我仲有D問題想問你架,please check pm!!

原帖由 neko1234 於 11-5-5 15:51 發表
呢到好似好多人都係am班..
我仔係pm班..你地去玩預唔預埋我架?

有我陪你,我女女都係pm,諗住呢2日去註冊,你註冊未呀??

如果am班的媽媽有D咩 meeting,記得都預我一份呀!!

各位家長,你地係咪大多數都會俾小朋友搭校車呀?因為我都考慮緊呢個問題!!

chichibb真係好好人,時常跟我們分享,唔該晒你呀!!

neko,我都諗住星期六,一家人去註冊,讓女女再去接觸一下間學校!!

Hi all,

My girl is in PNC, nice to meet you!!

果仁, can you add me in facebook group too, thx~~~

Please check PM~~

PNA (AM)
1) juliodon - boy  
2) tszkiumama - boy
3) baby_sasa - girl
4) sweetorange - girl
5) chuchu_  - girl

PNB (AM)
1) 榛子果仁 - girl
2) JCMickey - girl
3) lydi - girl
4) Whitedaisy - girl