用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!大埔英藝還是安基司好?
go

急!大埔英藝還是安基司好? [複製鏈接]

請問有無人而家讀緊大埔英藝或安基司的N班?
知唔知英藝開左九龍塘分校之後,D舊有的老師係咪調左好多過去?
我見英藝而家請緊校長、老師,請問知唔知係咪走左好多老師?
因為英藝9/4就要交雜費了,所以急着要選定讀邊間。
謝謝!
   0    0    0    0

讀緊安xxn班. 都ok. 但如果升上去, 英藝就應該谷得勁d.

睇下你target邊類型小學

其實我都考慮當中, 因為安基司係offer pm比我, 不過就國際班, 如果國際班上"官小"是否不適合????希望多d人比意見我啦

其實安基司的N係咪淺過英藝好多?我兩間都係國際上午班,都唔知揀邊間好

原帖由 HSH3410 於 11-4-7 13:57 發表
其實我都考慮當中, 因為安基司係offer pm比我, 不過就國際班, 如果國際班上"官小"是否不適合????希望多d人比意見我啦

我問過2個校長及2個主任, 如果你想入本地學校, 本地班係較好的. 因為中文會學多d. 主流學校都係以中文為主.

你係到問人不如直接打去. 問2個課程既分別啦. 佢地會詳細答你的.

原帖由 wing2006wing 於 11-4-7 21:20 發表
其實安基司的N係咪淺過英藝好多?我兩間都係國際上午班,都唔知揀邊間好

其實n班吾好林住學到好多野& 好深, 主要都係學自理, 去玩下唱遊下咁. n班教緊基本a-z既phonic, 國語堂唱兒歌, 做手作仔, 教下基本中文字讀音, 玩下咁架咋.

英藝係咪真係深d. 你可以去學校問下. 睇下d課本比較下.
安基司dn班書本... 吾,,.對2歲黎講.. 吾叫淺.. 再者. 小朋友都係得2歲.. 有d仲未好識講野.. 課程吾應該太苛求既..(個人意見)
‹ 上一主題|下一主題