用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 統一派位殺到,黃大仙區你地點揀呀?
go

統一派位殺到,黃大仙區你地點揀呀? [複製鏈接]

阿囝屬band 1,頭兩個志願就識揀....其他都唔知點填,老師就話盡量寫,最好寫到15個,真係頭痕.....

各位點填呀,分享下

0    0    0    0

原帖由 小妮子 於 11-4-13 12:30 發表
阿囝屬band 1,頭兩個志願就識揀....其他都唔知點填,老師就話盡量寫,最好寫到15個,真係頭痕.....

各位點填呀,分享下

同你同一區, 你就好la, 起碼搞掂第二志願, 我只係知第一志願係邊間, 第二都唔知放邊間好, 其他人又話最好穩陣o的, 都唔知點放, 黃大仙有幾多間band 1呀, 我地仲要係仔, 女仔都多間德愛啦, 仲要減班, 係呢, 你頭兩個志願係邊2間呀? 可否透露?

回覆 2# yeung99 的文章

我第一應該選保一,第二就何蔭堂/協和....

係呢,你又點揀呀....分享下....

Hi,兩位同區朋友,
我揀協和第一,德愛第二,保一第三
都唔知點揀,揀到第19間已經揀唔倒!
scn :-D

hi,

我是保一舊生,沒有可能將保一放在第三位。

醒目開學勳章

上年有同學將協和放第二衰左..
保一無可能放第三的..

協和同保一係一定要放第一的..
女仔可選德愛...有小小優勢..
小左男仔爭嘛

原帖由 小妮子 於 11-4-15 15:53 發表
我第一應該選保一,第二就何蔭堂/協和....

係呢,你又點揀呀....分享下....

協和第一, 何蔭第二, 可立第三,保一都唔知放係邊樹~~ 雖然兩間都有in~~
都想保一第二, 但知浪費左個位, 因我自行係協和第一, 驚搞唔到之後去叩門叫做好少少,

原帖由 WCSR 於 11-4-16 17:22 發表
Hi,兩位同區朋友,
我揀協和第一,德愛第二,保一第三
都唔知點揀,揀到第19間已經揀唔倒!

你好勁喎, 我排完的英中後, 都唔知點排,因band2,3學校我唔知邊間好, 你有無的意見比我呀?
我地係囝, 少左女校, 都唔知點搞?

唉....我都係填到第5志願都唔識點填落去...

係呢....各位有冇考慮過其他區呢.....不過個學額實在太少啦,得個4個倒,擺係第6,7,8志願好似好無謂咁....

你地又有乜意見呀,一齊傾下....

極度心煩既小妮子

原帖由 小妮子 於 11-4-18 11:55 發表
唉....我都係填到第5志願都唔識點填落去...

係呢....各位有冇考慮過其他區呢.....不過個學額實在太少啦,得個4個倒,擺係第6,7,8志願好似好無謂咁....

你地又有乜意見呀,一齊傾下....

極度心煩既小妮子 ...

我已經好是但咁填左比老師, 等佢睇下有咩意見返黎比我!

回覆 10# yeung99 的文章

我都會交比老師睇下,自己填得好唔好....

不過我地呢一屆時間比較緊迫,放完個復活節假,過多兩日就要交表啦....希望老師有多D時間幫每一個同學睇清楚啦....

原帖由 carollam310 於 11-4-17 08:31 發表
上年有同學將協和放第二衰左..
保一無可能放第三的..

協和同保一係一定要放第一的..
女仔可選德愛...有小小優勢..
小左男仔爭嘛

完全同意協和同保一係一定要放第一的..

如果擺協和同保一係第二或之後,根本就沒有機會,只會浪費咗個quota。

多謝各位嘅意見,佢嘅老師都係咁講,所以協和跟住德愛,最後何蔭棠,有冇好建議?
scn :-D

Agree. 很正路! 祝首兩志願成功

原帖由 WCSR 於 11-4-19 22:57 發表
多謝各位嘅意見,佢嘅老師都係咁講,所以協和跟住德愛,最後何蔭棠,有冇好建議?

終於交左表喇, 不過第六志願已經係Band 2 , 好唔甘心, 不過無計, 個遊戲係咁樣玩, 只有希望亞仔好彩啦!

我都係....去到第六志願就係band 2,真係好唔甘心,囝囝係band 1頭,不過冇計....

去到大抽獎都冇分頭定尾...唉....
原帖由 yeung99 於 11-4-29 11:57 發表
終於交左表喇, 不過第六志願已經係Band 2 , 好唔甘心, 不過無計, 個遊戲係咁樣玩, 只有希望亞仔好彩啦!

原帖由 小妮子 於 11-4-29 13:26 發表
我都係....去到第六志願就係band 2,真係好唔甘心,囝囝係band 1頭,不過冇計....

去到大抽獎都冇分頭定尾...唉....

你點排呀? 第6係咪文理, 第三係咪真係填協和?

回覆 17# yeung99 的文章

係呀,第6係文理....
至於協和擺係第2呀....
你呢?

原帖由 小妮子 於 11-4-30 15:42 發表
你呢?

我咪又係第6文理,
第1協和(亞仔鍾意), 第2何蔭棠, 第3可立!!

原帖由 小妮子 於 11-4-30 15:42 發表
你呢?

協和放第2 , 驚唔驚浪費左個位, 我都唔敢放保一係第2 ~~
‹ 上一主題|下一主題