用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間
go

1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間 [複製鏈接]

今天見老師選校,原來我個囝囝 是band2/3 之間,老師都好難定,一心以為是band 2,今次都唔知點選!!
   0    0    0    0

KL3 BAND一向比全港高呢 , 小心使用甲部選擇BAND 2學校 , 可能有意外收獲 ! 但乙部就要穩陣一些了 !

原帖由 yenk 於 11-4-18 14:00 發表
今天見老師選校,原來我個囝囝 是band2/3 之間,老師都好難定,一心以為是band 2,今次都唔知點選!!

我地學校老師都話 KL3 校網在全港band會高小小, 如果 KL3 band 2頭 , 全港band會升leval 至band 1 尾, 如果隨機number前派band 1 名校都有機

yenk你小朋友平均分大概幾多分? 1A3B 你打算點揀呀? 自行交左邊間? 不如你試下甲部填 band 2 頭, 可能入到呢... 加油呀

原帖由 hugub 於 11-4-18 14:48 發表
我地學校老師都話 KL3 校網在全港band會高小小, 如果 KL3 band 2頭 , 全港band會升leval 至band 1 尾, 如果隨機number前派band 1 名校都有機

yenk你小朋友平均分大概幾多分? 1A3B 你打算點揀呀? 自行交左邊間? 不如 ...

多謝hugub鼓勵!!我自行選何官及陳瑞褀(喇沙),但是都沒有得見。平均78-80分。

原帖由 yenk 於 11-4-18 15:10 發表

多謝hugub鼓勵!!我自行選何官及陳瑞褀(喇沙),但是都沒有得見。平均78-80分。

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風唔錯, 我契囝讀緊F.5 , 都o.k. ga

原帖由 hugub 於 11-4-18 15:26 發表

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風 ...

我囝囝讀一官立小學,老師都不建議在乙部選何官,我都想在甲一選,而胡兆熾入到當然開心!!

我囡都係1B2A, 現在都唔知點排B2校?

1A 3B =band 3 OMG

原帖由 sau2005 於 11-4-18 16:44 發表
1A 3B =band 3 OMG

因為計全級排位,我囝囝是111/162

yenk

介5介意pm我你仔仔邊間小學? 我女學校今年全級都係162人, 都係kln3網

胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風唔錯 - 開3班英文班? 唔錯bor! 即係升左呢?

原帖由 多利是 於 11-4-18 18:31 發表
胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風唔錯 - 開3班英文班? 唔錯bor! 即係升左呢?

今年去參觀佢地學校時,佢地個副校長話來年才會開一班英文班,唔通我聽錯。

係囉, 我都想了解清楚, 或者問問學校囉~

原帖由 goodenough 於 11-4-18 06:47 PM 發表

今年去參觀佢地學校時,佢地個副校長話來年才會開一班英文班,唔通我聽錯。

胡兆織 定 五旬節 好D ?? 成績.,校風....TKS

回覆 2# kswiss 的文章

我地A係 85-100分 , 我囝今次 主科3A1B 考 73/150

原帖由 goodenough 於 11-4-18 18:47 發表

剛剛打去問左答案係 2010-2011年度共5班 F.1 , 開左3班英文班 , 來緊 2011-2012只得4班F.1 未知英文班數量但都會同上年差唔多

Hello Yenk,

介唔介意講下點解"老師都不建議在乙部選何官"? 因為跟你小朋友的banding唔對位?我都系九龍三網. 謝謝!

原帖由 yenk 於 11-4-18 16:11 發表

我囝囝讀一官立小學,老師都不建議在乙部選何官,我都想在甲一選,而胡兆熾入到當然開心!!

我侄仔band 2 (普通小學) 第一round 就入到CSK, 我以為呢間冷門易入添.   

原帖由 hugub 於 11-4-18 15:26 發表

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風 ...
‹ 上一主題|下一主題