用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間
樓主: yenk
go

1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間 [複製鏈接]

A/B係冇用的,  我有個親戚係 平均分80up --> band 3
學校多年來冇排位, 唔知係甘差架,  知道已經太太太 遲
都係KLN city 区

原帖由 Him-ma 於 11-4-19 12:38 發表
Hello Yenk,

介唔介意講下點解"老師都不建議在乙部選何官"? 因為跟你小朋友的banding唔對位?我都系九龍三網. 謝謝!

因為位小及估計很多band 1生都會選,最主要是我個囝不對band,加上今年縮班,老師都是要保守為上

Yenk,

明白. 我交了草稿给班主任看,現在等她的意見.

原帖由 yenk 於 11-4-19 14:25 發表

因為位小及估計很多band 1生都會選,最主要是我個囝不對band,加上今年縮班,老師都是要保守為上

Hello Martina,

你侄仔系舊年入CSK?但它今年是否升左level, 之前有個會員話"今年連陳瑞祺都應該無得搏", 那應該唔易入.另外CSK是否好過何官? Thanks,

原帖由 Martina 於 11-4-19 13:26 發表
我侄仔band 2 (普通小學) 第一round 就入到CSK, 我以為呢間冷門易入添.   

點樣知道第一round 就入到?
第二round無揀呢間?

原帖由 Martina 於 11-4-19 13:26 發表
我侄仔band 2 (普通小學) 第一round 就入到CSK, 我以為呢間冷門易入添.   

請指教胡兆織同五旬節,那所好些?
原帖由 hugub 於 11-4-18 15:26 發表

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風 ...

原帖由 向晴 於 11-4-19 18:28 發表
請指教胡兆織同五旬節,那所好些?

五旬節我唔清楚

我個人鐘意胡兆織多d, 因為我契囝讀緊F.5 , 佢小學讀獻主會全級(300人)考8X但派左第4志願胡兆織, 佢直頭喊住出來 , 但入到胡兆織年年考頭10名, 胡兆織d資源幾好ga又管樂團又跳舞(阿sir話學校覺得青少年多d活動會有助成長),來緊升F.6啦阿sir話入top果3問U都冇問題叫佢自己選定科,所以我覺得胡兆織幾好

我侄仔F2啦,  是第1 round入 因為是interview時校長暗示的.  即日我侄仔已經意会到 & 結果都係bingo

原帖由 Him-ma 於 11-4-19 17:35 發表
Hello Martina,

你侄仔系舊年入CSK?但它今年是否升左level, 之前有個會員話"今年連陳瑞祺都應該無得搏", 那應該唔易入.另外CSK是否好過何官? Thanks,
‹ 上一主題|下一主題