用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 晴天霹靂,全級考1X係B2生
go

晴天霹靂,全級考1X係B2生 [複製鏈接]

家中囡囡係土瓜灣某小學P5考全級10名內, P6上學期十幾頭, P6第三次平分冇講, 三次平均分都91-92分左右, 自行係1C, 今次統一係1B2A, 點選學校好, 一心唸住選B1學校, 現在要選B2校,
請問各位對九龍城區B2校有乜意見, 好迷茫!!
希望各位能幫忙!
   1    0    1    0

係, KLN3
同病相連,都唔知點揀?

原帖由 BallBallMaMa 於 11-4-19 09:47 發表
which school?  How many students are there in the whole form?

學校名就吾好講,全級只有7x,我唸係學校水平太低了

原帖由 pinapple 於 11-4-19 19:07 發表
How to know my banding in all HK Students?
Should I ask the school?

或者你問一問老師, 我囡學校主動講, 係全港計她是BAND 1中, 但返到KLN3就 係BAND 2頭.
其實我都想知,
甲部抽獎係米計全港BANDING, 乙部計返自己個區, 定甲乙都用自己區來抽???

原帖由 samuel89 於 11-4-20 11:47 發表

間學校全級系唔系得50~70人?
如果間學校超過70人,我唔相信考全級10名內會系band2....
我當時都唔太相信, 不過事實是, 我已向班主任問清楚, 他坦白說學校相對其他土瓜灣校是比較.
相對其他區也不錯,只是KLN3競爭實在太大.

又不至於會殺校的, 因很多他區學生申請入讀土瓜灣小學, 說KLN3校網比較好, 所以不愁收生的.

原本學校低估了自己BANDING,亦低估學生BANDING,全班7X人, 今年有2X人派到BAND 1, 包括我囡囡, 全部第一志願入(當中可能有自行入)
成績都算不俗!
‹ 上一主題|下一主題