用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN Class
樓主: vchu
go

York PN Class [複製鏈接]

打左去問啦, 最後一 lot 琴日寄出, 收唔收都會有信....

原帖由 rabbit.melody 於 11-5-12 12:24 發表
打左去問啦, 最後一 lot 琴日寄出, 收唔收都會有信....

thanks.... 今晚番去開信箱先....

我地4月29號in, 11月細囡, 收左PN插班!

ha ?? 好 surprise wor, 我重估細 b 全部 offer k1 添 !
原帖由 kaychung 於 11-5-12 14:43 發表

原帖由 kaychung 於 11-5-12 14:43 發表

WOW... 你小朋友一定好smart....

當日其中1位老師問我問題, 另1位老師就in我個囡(爸爸在旁), 我無留意佢in我個囡既過程, 後來問返爸爸, 佢話只係考左亞囡拎水果&切野, 不過收到pn offer, 好開心!

原帖由 giantkid 於 11-5-12 16:09 發表

WOW... 你小朋友一定好smart....

我識有另1位又係11月既細囡同樣收到pn offer!

原帖由 rabbit.melody 於 11-5-12 14:57 發表
ha ?? 好 surprise wor, 我重估細 b 全部 offer k1 添 !

我囝囝12月31日超級細仔都ok,, PN PM class..... 但要2012年1月2日足2歲才可返學.......

我都收到信了,係2012 K1 OFFER。都好,有一間係手,同埋,唔駛浪費了另外一間PN 已經俾左既錢。

如果在York 讀完PN, 明年是升国際班 還是 雙語班呢?

回覆 50# 3pigmama 的文章

雙語班, 封信有寫的, 不過冇寫 am or pm, 今日我以為收唔到信, 打左去問, YORK 答左我 am 班, 唔明點解封信唔寫

oh.. cannot go into international stream...

so all seats in the international K1 are reserved for kids not attanding YORK PN ar?!

原帖由 rabbit.melody 於 11-5-12 23:41 發表
雙語班, 封信有寫的, 不過冇寫 am or pm, 今日我以為收唔到信, 打左去問, YORK 答左我 am 班, 唔明點解封信唔寫

我唔係好明播, 封信明明寫到天花龍鳳, 話好想收我地0既小朋友, 只不過係冇哂pn位. 我係4月頭interview 0既, 點解11/12月細月反而有位?!

打去問佢話一定係am 雙語主流班,K1多個offer am班係手都好,宜家讀住Think pn班先,下年轉York K1

原帖由 梅媽媽 於 11-5-11 14:54 發表
啱啱收到信,又係收佢讀k1.大家交唔交錢呢?518之前決定.

Me too. Paid already.

原帖由 supersailormoon 於 11-5-12 19:57 發表
我囝囝12月31日超級細仔都ok,, PN PM class..... 但要2012年1月2日足2歲才可返學.......

Your son is very smart! My girl was born on 30/12. Only have K1 offer. Still good.

吾知佢講座話學生英文程度好, 是否包括雙語班?

吾通大部份學位都係雙語班?

我諗細B都係雙語班多, 国際班講到好似精英班咁, 怕且大部份都会係大B?

雙語班是: 廣東話2.5小時, 英文0.5小時, 普通話一星期0.5小時.  我吾明點解0.5小時可以令小朋友的英文程度高?

唔係喎,之前聽有個媽咪寫,國際班和雙語班都是兩個鐘頭英文,只不過國際班每天要上半個鐘普通話。

國際班和雙語班,英文既課程是一樣的,所以不用擔心會淺咗。

另外國際班有外藉老師班主任+本地老師班主任,而雙語班是兩個本地老師班主任。

原帖由 3pigmama 於 11-5-14 19:43 發表
雙語班是: 廣東話2.5小時, 英文0.5小時, 普通話一星期0.5小時.  我吾明點解0.5小時可以令小朋友的英文程度高?
‹ 上一主題|下一主題