用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東華三院黃芴南中學 & KL3 網入來傾下啦~ ...
go

東華三院黃芴南中學 & KL3 網入來傾下啦~ [複製鏈接]

如果唔係縮班 , 我都夠膽叫你博 , (我講係區內BAND 1 學校縮班的影響!) 因為從小女小學上兩年的資料計算 , KL3區內BAND 2 學生隨機NO.好 , 又選第一志願 , 係有機會入的 ! 但今年縮了班 , 區內BAND 1位可能少過學生數目 , 所以情況未如上兩年理想 !
P.S. 但仍有一個可考慮因素 , 就是搬校影響是一個因素 ! 所以 , 如果係我 , 我會博第一志願 ! 但第二志願會超穩陣 !
意見只供參考 , 你真是要想清楚呢 !

原帖由 多利是 於 11-4-19 14:52 發表
大定覺5覺, 似乎跌左呢? 可以因為搬校影嚮, 我女band2頭, 請問博5博得過呢?仲會5會跌呢?

根據小女學校的資料 , 似乎真係有KL3區BAND 2 同學(上年和前年)以第一志願入到 ! 但他們是以全港BAND 1 身份(他們在全港排名應是BAND 1)以甲部入 , 又或是以自行分配入 , 就不得而知了 !
但今年學位少了 , BAND 2 同學真係要細想 ! P.S. 一定要第一志願 ! 第二志願就真係危D !

原帖由 csk家長jj 於 11-4-20 20:26 發表

同意。
相信是很多band 1生放頭5的熱門選擇,到band 2未必有位。
‹ 上一主題|下一主題