用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2010全港中學排位
樓主: khmama
go

2010全港中學排位   [複製鏈接]

原帖由 Michael2011 於 11-5-4 17:46 發表

Dear Maylaumun,

You are wrong, I am not a teacher.

Try again next time !

Good Luck !

Michael2011

你每次回覆網友都是用標準信件格式,很明顯讀過書,而且有一份堅持,不過能發揮在教育上,更能造褔學生。之前有網友提及某中學跌Banding,希望不是此校的持份者吧。

不如你自己開過個TOPIC啦,你咁樣咪盞攪到自己仲黑人憎?你男人老狗成個C9咁,話唔覆又覆,真係好屎忽鬼架嘛...
p.s我無乜點讀過書,無你咁叻,你就當放過我啦,我上黎BK都係搵下資料,收下風咁

原帖由 maylaumun 於 11-5-4 18:23 發表

你每次回覆網友都是用標準信件格式,很明顯讀過書,而且有一份堅持,不過能發揮在教育上,更能造褔學生。之前有網友提及某中學跌Banding,希望不是此校的持份者吧。 ...

我覺得唔係咁,可能......
你睇e板,10個 topics 有8個都問 khmama 乜、kamama 物;khmama 已經成為升中版的指路明燈。
唔多唔少實有 d 失落既人會妒忌,佢地係 losser,唔抵得一 d 受群眾歡迎的人物。
好似李+X,一樣有好多人挑釁佢,希望引起其它人注意;你如果有所反應,咁就中計,比佢 fake 左了。好似長毛、王郁民嗰啲,靠既係乜野?唔通佢地有料到咩?
雖然用 khmama 同 李+X比,係唔啦更,係咁上下情形啦~

醒目開學勳章

原帖由 maylaumun 於 11-5-4 18:23 發表

你每次回覆網友都是用標準信件格式,很明顯讀過書,而且有一份堅持,不過能發揮在教育上,更能造褔學生。之前有網友提及某中學跌Banding,希望不是此校的持份者吧。 ...

I don't think he is a teacher as he made so many grammatical mistakes.  Anyway, just let him go.  Don't spend time on him.

回覆 184# pineapple0983 的文章

李+X=受群眾歡迎的人物?

果位人兄好明顯係針對中學排位

如果係普通家長就算唔認同都唔會係呢種反應

最合理推測係利益受損失人士

例如某某中學校友 家長 教師之類

就好似bk其他topic見到果d一樣

一有人對自己果間學校指手劃腳

就一定跑出黎反擊

而回應通常有文有路 主要目的係想維護自己利率

原帖由 Michael2011 於 11-5-4 17:44 發表

Dearest Kilykilyk (sir / Madam),

I don't think here is the place to  講道理 !

And I don't think here are so many many people or members, as nearly all the members are using strange logn-in name su ...

點解版主唔封咗這個人??無嘢好講,講我id名奇怪,奇怪得過佢個人??受全部人咀咒,唔方有運行

其實大家唔洗咁大反應
公道自在人心
無必要人身攻擊
Michael2011 該用戶已被刪除

Reply - 人身攻擊

跟據Khmama之排名表,今年的確有2間英中,跌band落入band2中。這2間分別是元朗公立和循道。

Reply - grammatical mistakes

原帖由 ADALAM. 於 11-5-4 19:25 發表
李+X=受群眾歡迎的人物?

果位人兄好明顯係針對中學排位

如果係普通家長就算唔認同都唔會係呢種反應

最合理推測係利益受損失人士

例如某某中學校友 家長 教師之類

就好似bk其他topic見到果d一樣

一有人 ...

唉,我咪話左個比喻係唔"啦更"囉.......只不過比喻遮.......
不過,是但啦~
係咩都唔重要啦。人生苦短,為ed野花時間好唔值得。

Khmama,
想請教吓你, 香島中學是1C, 是否這3年的會考成绩進步了?
在那裹可找到数据? 如果小兒大抽獎失手派入KL3 Band 2,我应该如何選擇? (因為香島英文班已收了小兒)

再一次谢谢你無私的協助, 無需為其他人言論感到不快,我相信很多家長也支持和感激你的!

Reply - 食緊軟飯,

回覆 189# Michael2011 的文章

如果你只係路過
我覺得你行為好有問題
即使你唔認同個中學排名
作為成年人無可能胡亂作出批評
好難想像你講野有邊句係真
有咩目的
如果係維護自身利益
係可以理解 如果只係普通一位家長
無理由發表如此不恰當言論

回覆 194# Michael2011 的文章

好心你唔好再係度放火啦!!
大家都係上bk搵資料,唔啱你聽,唔啱你睇,你咪唔好睇囉...你依家係阻礙有需要嘅媽咪呀!!

Reply - 不恰當言論

Reply - l阻礙有需要嘅媽咪呀

回覆 197# Michael2011 的文章

你真係大人?
我估你係學生
你不斷回應 還擊 
你覺得好好玩咩?
收手啦! 小朋友 以一敵眾去挑釁所有人真係咁過癮?
比你贏晒啦! 又如何?
人地雖然唔知道你係邊個
不過你真係好無聊囉!
去睇下書 打下機好過啦!

有D唔明若你的孩子已於直資收生時被香島(大坑東)取錄並已接納(香島是少數同時參與中央派位的直資學校),你孩子將會在大抽獎的名單剔除,7月5日的放榜名單亦一定是 - 香島

原帖由 skytrain 於 11-5-4 20:43 發表
Khmama,
想請教吓你, 香島中學是1C, 是否這3年的會考成绩進步了?
在那裹可找到数据? 如果小兒大抽獎失手派入KL3 Band 2,我应该如何選擇? (因為香島英文班已收了小兒)

再一次谢谢你無私的協助, 無需為其他人言論感到 ...

原帖由 霖霖B媽咪 於 11-5-3 23:43 發表

唔明大家點解咁多疑心, 人地義務UPDATE D 資料, 仲要係好多網人友要求, 人地至仗義幫忙, 搵咁多數據, 唔係易, 仲要被人咁多推測!!
資料性既野, 你咪當參考囉...... 你地又咪以為老師講既一定岩, 我自己 ...

wow~~ 不如大家傾番入正題啦^^
睇資料同睇message一樣心態啫,啱睇咪睇,唔啱睇咪望少兩眼囉,,呵呵~
我唔識分排位點定,始終人家義務一片好心啫,望兩眼個排位就填到份表?我都想,,,最終都係家長自己選擇啫!

霖霖B媽咪,
我個老師直頭無同我講banding,我交完draft無回覆,交埋正本份表,電話都未收到一個tim~haha!!
你個老師無得彈,我個老師都無得頂!
喺bk已經獲益良多,靠老師,不如靠上網^^
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~
‹ 上一主題|下一主題