用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後決定留在Victoria讀K1
go

最後決定留在Victoria讀K1 [複製鏈接]

放棄SC! 留在Victoria讀K1,決定咗個人都安樂咗!好少見VICTORIA(HG)的家長在BK,有讀K1的家長可以分享吓K1的情況嗎? 謝謝!!
   0    0    0    0

回覆 1# vancouverisland 的文章

什麼因素令你選擇維記?我下周要落維記大訂,但仲等緊另一間心儀學校的後補消息,我都想快的下定主意,唔駛再三心兩意。

最重係亞仔讀得好開心,復活節假期日日都說想返學。我和爸爸都見到亞仔主動咗,自信心提升,語文能力好咗。而且老師真係好好,好有愛心。但VICTORIA 係從活動中學習,沒有跟課本學習,課程是由學校定但由老師自己安排教材和如何教,家長會有一份好詳細全年的學習大綱, 但唔知怎樣同亞仔溫習,因為沒有課本。早前他們的學習主題是交通工具,同亞仔出街佢會講到不同的交通工具,原來不知覺都學到嘢。

你就好啦, 我仲未搵到車接女女返學放學, 睇尼要放棄學位了....
真係好想讀呀...

開學時,有家長都係住係校巴唔到的地方, 但最後校巴都安排到接佢女女。你有沒有同校巴傾吓?

你就好啦, 我仲未搵到車接女女返學放學, 睇尼要放棄學位了....
真係好想讀呀...
[/quote]

傾左, 佢話時間就唔到, 不過會睇下儲唔儲到人...

我已經係話比多D附加費得唔得... 都話唔得, 要儲夠人先開過去.

你講果位媽咪即係住邊架?

你可以在返放學時間在學校門口找褓姆車, 因為校車問題放棄心怡學校太可惜啦!

原帖由 evacalbee 於 11-5-3 08:28 發表
傾左, 佢話時間就唔到, 不過會睇下儲唔儲到人...

我已經係話比多D附加費得唔得... 都話唔得, 要儲夠人先開過去.

你講果位媽咪即係住邊架?

學校門口會有其他褓姆車架咩?
等我搵日請假留意下! 唔該哂。

真係唔明,何文田分校去到好多地方,唔知點解君匯港只係去幾處。

搵學校果陣真係無諗過要問埋校車到唔到先報得...

君匯港Victoria的校巴不是在學校正門上落車,而係直接由停車場有個門口入學校。但不知道其他褓姆車是否經由停車場上落。GOOD LUCK!!!

原帖由 evacalbee 於 11-5-3 13:42 發表
學校門口會有其他褓姆車架咩?
等我搵日請假留意下! 唔該哂。

真係唔明,何文田分校去到好多地方,唔知點解君匯港只係去幾處。

搵學校果陣真係無諗過要問埋校車到唔到先報得... ...

原帖由 evacalbee 於 11-5-2 00:28 發表
真係好想讀呀...

我入維記時都無校車, 為咗入去我地搬咗屋.

Victoria係一間好好o既幼稚園,睇下這一篇:
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D2
‹ 上一主題|下一主題