用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 想問課程課本及每天多功課默測嗎?
go

想問課程課本及每天多功課默測嗎? [複製鏈接]

我想轉校,請貴校家長可提供多點資科嗎?謝謝!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

你想知道乜呢?按你的標題:

課程全英語,除中文科外(普通話教學),課本我唔係好記得清楚,英文係好似用Longman,教早半學期,其他科目跟年級教。

每天功課唔係好多,學生通常在學校已經做了一些,回家後也不用做太久。一年兩測兩考,默書大約每星期一次(中英輪流)。

原帖由 goodboymama 於 11-5-2 00:19 發表
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

回覆 2# Whitepine 的文章

Thank You   ! Whitepine!我就是想知這些,數學又教高半級嗎?謝謝

maths 上學期教下普通加減數, 圖形等, 下學期開始有三連加數和文字題.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

回覆 3# Whitepine 的文章

想請問”全英語”是否授課語言用英語定只是課本是英語? Thanks.

回覆 5# who530 的文章

除左中文堂外,其他課都係用英語授課,包括數學同通識,教材都係用英語課本~~~

[quote]原帖由 goodboymama 於 11-5-2 00:19 發表

妳小朋友係幾多年班呀! 點解想轉校呢? 係唔係因為讀緊個間壓力好大.
其實讀LMC家長冇禁大壓力係真, 但又唔代表佢地學小左嘢喎, 而數學係教番本級的嘢冇跳級.
‹ 上一主題|下一主題