用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我們一起向升中結果進行倒數
go

我們一起向升中結果進行倒數 [複製鏈接]

等待等待又等待, 真是左想想右想想
   0    0    0    0

原帖由 dickychui 於 11-5-5 21:06 發表
等待等待又等待, 真是左想想右想想

2 months (9 sunday) to go........

回覆 2# bb818 的文章

簽名被屏蔽

回覆 2# bb818 的文章

忐忑不安+患得患失

醒目開學勳章

緊張....擔心.....

有時想,會不會博得太盡,
有時又想一想,會不會排錯位置,
天呀!重有咁多日才揭曉,

其實,5/7真係眨下眼就到。下星期就有TSA 口試,6月頭又有大考,又有TSA筆試,跟住又話畢業禮。忙到不得了,邊有時間諗咁多野。
有時掉番轉頭諗,重有小小唔捨得添,睇住小朋友話咁快又要離開小學階段。

7月...真係好快就到........
交左表覺得更緊張、更心急....

統一已統交表了, 唔會太阻你哋, 想請教一下, 孩子到小六應是大約十一, 二到, 咁其實佢哋會唔會參與這個升中工程?  有冇話自己想點想點咁?

回覆#9
唔多唔少總會有。因為佢其實都係從我地大人,老師口中得悉那些學校好,那些學校唔好。總言之,我地話邊間學校好,佢就想去那一間。
講番正題,佢參與得最多就係回校收風。每一日回來都有新發現,邊個揀左邊間,一一匯報,好讓我知己知彼。最弊就係佢更係講番比人聽自己揀左邊幾間啦!

不管時間如何快, 但 7月5日是一個很........ 重要的日子, 學校只讓家長在操場等待, 我已經準備好, 我把 IPHONE4 用 FACETIME 開著, 可以現場立即知道結果 !

原帖由 dickychui 於 11-5-6 02:01 發表
不管時間如何快, 但 7月5日是一個很........ 重要的日子, 學校只讓家長在操場等待, 我已經準備好, 我把 IPHONE4 用 FACETIME 開著, 可以現場立即知道結果 ! ...

你地又好啦有D咁新ge科技幫手,我重諗住叫仔仔在課室如果派得好就打個乞嗤,唔好就打2個咁炸.

原帖由 panbaby 於 11-5-6 00:29 發表
統一已統交表了, 唔會太阻你哋, 想請教一下, 孩子到小六應是大約十一, 二到, 咁其實佢哋會唔會參與這個升中工程?  有冇話自己想點想點咁?

呢個年紀都清楚知道自己唔可以想點就點o架,但佢有冇參與就視乎家長態度!
我女全程有份俾意見及參與,佢都好清楚現階段已交左表,下一步係預備叩門,佢都知咩情況要叩門,,
其實你講幾多佢知幾多,唔明講到明啫,幾個月後就係中學生咯,俾番適當o既壓力佢都係為佢好^^
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆 3# dickychui 的文章

無iphone....

米已成炊, 憂有何用?

原帖由 20091 於 11-5-6 00:06 發表
有時想,會不會博得太盡,
有時又想一想,會不會排錯位置,
天呀!重有咁多日才揭曉,mouth:" />

回覆 2# Yanamami 的文章

我都無 iphone,唯有「收風」......班主任會早一晚知結果,我打算一早返學探聽口風。

仲有兩個月,眨下眼就到,而加交晒表反而個心安定左,亞囡都著手畢業營&畢業典禮既野,唔理lu~~~5/7先再癲過喇

放榜倒數, 就好似我的生命倒數. 有d攞命嘅感覺.

Relax!  The results won't be changed if you keep nervous.

回覆 18# alice44 的文章

hehe~~有無再誇張d呀?等你好消息呀!
‹ 上一主題|下一主題