用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請各位宣小家長給予意見
go

請各位宣小家長給予意見 [複製鏈接]

請問各位宣小家長,當年入宣小時,有冇同一時間有KTS既OFFER呢?最後你們揀選宣小是什麼原因呢?入去讀書後同你們之前所期望的有沒有不同,請給予寶貴的意見,因為我現時正為如何選擇感到十分煩惱.十萬個唔該.
   0    0    0    0

idadmum,

我都係有呢兩個offers, 但我會選APS, 因為我地係基督徒, 所以一早就將APS排得前過 KTS.

回覆 1# 小皇帝 的文章

我同樣做過選擇, 不過不困難:
1. 基督教信仰
2. 升中派位的成績(APS比KTS好好多)

七年前, APS/KTS 同一時間收左小兒, 在比較二校升中派位后/ 我給他在KTS讀summer course因KTS環境好好.

為 了中學派位我選了APS. 去年小兒也幸運入左心目中band 1 中學.

Good Luck !

請問呢6年你的小朋友在宣道讀書有什麼可以跟我分享?因為宣小冇OPEN DAY,冇辨法跟老師,家長及學生傾計, KTS上次的OPEN DAY,我覺得KTS的小朋友讀得好開心,上年的派位成績不錯,如果小朋友在KTS及APS都是前列學生,升中情況應該差不多,反而我想知小朋友讀書是否開心,及聽聞APS的音樂要求很高,好似給家長及小孩都有些壓力,有沒有可以分享給我參考?
‹ 上一主題|下一主題