用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 下學年要轉新校服了!
樓主: Tommy
go

下學年要轉新校服了! [複製鏈接]

算喇!我都覺得要轉就唔好婆婆媽媽。如果真係正如kakadaddy所說,每星期可以著兩日polo shirt, 我諗都已經係有心人努力爭取回來的啊!

今晚回校睇表演,見到一群群活潑可愛的小朋友穿著七彩的polo shirt 在台上投入的表演,營造了一幅幅美麗的畫面,此情此景不知來日可否再來!

希望將來於一些"special event"裡,同學仍有機會一起穿著彩色polo shirt 或跑跑跳跳、或閑庭信步、或專注學習………

Tommy

簽名被屏蔽

唔知 7月9日, 會唔會睇倒新校服款式 .

男仔企領條子短袖恤衫  +  斜紋藍色短褲.  好祈待.  (Smart boy ? )

女仔 條子連身校裙   (會唔會係A字裙呢? )

其實轉校服我無咩所謂,始終係新生,無咩情意結....不過如果星期一至五可以全部都著白波鞋就好了.....始終覺得幾歲人仔,著波鞋對腳既發展好d~

原帖由 gegemok 於 11-6-22 16:27 發表
其實轉校服我無咩所謂,始終係新生,無咩情意結....不過如果星期一至五可以全部都著白波鞋就好了.....始終覺得幾歲人仔,著波鞋對腳既發展好d~

如果女仔著裙又著波鞋,會好古怪喎!如果男仔可以著波鞋女仔要著黑皮鞋,咁又男女唔平等喎!

除了體育堂(出年可能唔係叫潛能科喇),穿著波鞋返學的可能性應該好低喎!

原帖由 ANDREAMLEE 於 11-6-22 13:33 發表
當我每朝送囝囝上校巴時,次次都見到七彩的polo shirt在我眼前穿插 實在另我有種莫名其妙嘅歡欣 我真係好鍾意呢個感覺 心情都愉快d

...

咁就好好享受剩餘的十幾日喇,我就只剩下最後的八天!:cry:

正面d睇,其實我地都賺左兩年喇!校服係體現主權的象徵,前朝已經終結,好難期望新校唔引進新校服。

Tommy - 我明白係無可能..因為連我個細女,返兩歲pre-nursery都要著皮鞋......

簽名被屏蔽

上星期大仔畢業典禮新校服巳正式爆光. 淺藍色上身恤,加深藍短褲,白襪黑皮鞋.但為何至今還未收到校方正式出通知通知.
‹ 上一主題|下一主題