用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有冇來緊打算讀york K1 的家長?
樓主: hannah616
go

有冇來緊打算讀york K1 的家長? [複製鏈接]

我都識人,聽講d課程都好谷下,尤其是英文,大家要比心機
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

今年K1 上午新生

要買書喇,都幾貴,
total 要$1200幾蚊,
不過佢學到野就得!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

我地係N1D, 主流班AM, 好多同學仔呢

但係書簿費要$1932, 點解你只要$1200?

Hi,

我仔仔都係主流班am class, 唔知大家會唔會係同班同學仔呢? 最近BB變得好痴身,但佢哋又冇陪上堂嘅適應期,我怕BB會咸死

醒目開學勳章

我仔今年升L2,N1開頭我都驚好似你咁諗法,好彩我仔冇喊過,不過我見其他小朋友係咁喊,啲老師又係咁氹,放心YORK啲老師好有經驗同愛心 ,你仔仔好快適應 !
原帖由 vv_woo 於 11-6-29 18:40 發表
Hi,

我仔仔都係主流班am class, 唔知大家會唔會係同班同學仔呢? 最近BB變得好痴身,但佢哋又冇陪上堂嘅適應期,我怕BB會咸死

大家好呀... 我囡囡嚟緊都會讀york 主流班(上午)!
我問過學校, 八月九日開學呀!

其實我到而家都仲未知N1主流班會係邊間校舍返學, 打過俾學校問過, 都無答案比到我.....

原帖由 YauYau220 於 11-6-30 03:56 發表
其實我到而家都仲未知N1主流班會係邊間校舍返學, 打過俾學校問過, 都無答案比到我.....

你好呀!  

真係有d 擔心, 因為8號校舍好似要收番... 唔知到時要去邊度上堂呢?!

我住係將軍澳區, 有冇其他同學仔都係呀?

回覆 30# YumYummy 的文章

我住大圍既, 你小朋友係邊班?

原帖由 YauYau220 於 11-7-1 04:33 發表
我住大圍既, 你小朋友係邊班?

Hello YauYau220,
我哋讀N1A1班呀... 唔同你小朋友同班呢!  

其他小朋友, 你哋讀咩班呀?

Can you share more about York's international class? My son will go to K1 (int'l class) in Aug, too!

原帖由 PEGGYP 於 11-5-30 10:00 發表
my elder son now is study at k2 (int'l class)
my youner son will going to k1(int'l class) in coming Aug.....

Nice to meet all of you!

原帖由 fishballbaby 於 11-5-20 10:24 發表
Hello!我囝囝讀國際班pm!

Hi! 我囡囡都是讀國際班下午班,唔知會唔會係同班呢?
請問係咪三年都是同樣要返下午既呢?

原帖由 hannah616 於 11-5-30 15:15 發表
我都識人,聽講d課程都好谷下,尤其是英文,大家要比心機

為何不選譚歐陽少芳??

我囡囡都係主流班 am, 不過編左班去 N1Y1, 點解咁奇怪呢? 我問過N1主流班今年是在金巴倫道49號或51號上課, 下年就唔知了...

今年係金巴倫道返學.....我好擔心唔知係咪所有學生都迫係金巴倫道校舍返學, 雅息士道又唔知開唔開得成......

大家好,我囡囡讀N1E AM 呀, 唔知點解封信無寫係N1E1 定N1E2. 唔知有無同班同學呢?

My daughter will be studying in PM class, there will be a parent briefing session on this Saturday right? do we need to bring along our child as well?

原帖由 kay2_wong 於 11-7-11 01:21 發表
My daughter will be studying in PM class, there will be a parent briefing session on this Saturday right? do we need to bring along our child as well?

Hi kay2_wong,

今個星期六係返學校是取物品, 校服, 書本等... 好似唔會有briefing session (如有錯誤, 請其他家長糾正!!)

我想, 可以帶同小朋友回校走走!
‹ 上一主題|下一主題