用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 仲未收到註冊+訂校服+雜費信~上年家長幾時收到架? ...
樓主: babybaby0802
go

仲未收到註冊+訂校服+雜費信~上年家長幾時收到架? [複製鏈接]

原帖由 joenray 於 11-7-25 17:17 發表
HI~ 分左班啦, 你地寶寶讀咩班呀???

係咩..點樣通知你分班?我仲未收到消息喔~~

到現在都未收到通知去囉校服,都唔知究竟幾時先有!
打左去2次都話追緊校服商...
請問大家有無準備咩開學既用品? 我只買了2對鞋

歡迎大家嘅小朋友入讀士德呢個大家庭

影咗學生相未啊? (記得要著校服影喎)
原帖由 kitnat 於 11-8-2 17:25 發表
到現在都未收到通知去囉校服,都唔知究竟幾時先有!
打左去2次都話追緊校服商...
請問大家有無準備咩開學既用品? 我只買了2對鞋mouth:" />

hi babycam
我上星期已拎左校服了,會盡快影相
今日打去問30/31號返適應日時間,原來上1hr only.
miss話今日岩岩寄出通告~
呀~~仲有,聽聞梁校長唔做喇,又有新校長呀!唔知咩事,希望無特別野啦

真定假? 我無聽過喎, 其實梁校長做得咁好, 我唔想比佢走啊, 自從由佢帶領住成間學校, 已經撥亂反正. 如果佢離開, 我會好唔捨得佢, 因為佢真係一個好好嘅校長, 有佢帶領住, 我先安心.

原帖由 kitnat 於 11-8-9 13:20 發表
hi babycam
今日打去問30/31號返適應日時間,原來上1hr only.
呀~~仲有,聽聞梁校長唔做喇,又有新校長呀!唔知咩事,希望無特別野啦 ...

原帖由 babycam 於 11-8-8 23:26 發表
影咗學生相未啊? (記得要著校服影喎)

影左啦~
不過我想問下你小朋友係咪都要比12張相?
12張相係咪用3年架?
因為我覺得仔仔影得ok,但我12張比晒學校唔記得留反張,之後出去影果d仔仔都影得唔好 ,所以我想知道呢,有月9相會用剩比反我地??

原帖由 kitnat 於 11-8-9 13:20 發表
hi babycam
呀~~仲有,聽聞梁校長唔做喇,又有新校長呀!唔知咩事,希望無特別野啦mouth:" /> ...

又轉校長...係邊度聽到架??
我昨日收到信講開學d野,你收到未??~

原帖由 babycam 於 11-8-10 13:31 發表
真定假? 我無聽過喎, 其實梁校長做得咁好, 我唔想比佢走啊, 自從由佢帶領住成間學校, 已經撥亂反正. 如果佢離開, 我會好唔捨得佢, 因為佢真係一個好好嘅校長, 有佢帶領住, 我先安心.

...

我呢個消息係朋友講比我知,她朋友是與學校有聯繫的.如果梁校長係好好既校長,我都唔想成日轉

原帖由 babybaby0802 於 11-8-11 10:00 發表

又轉校長...係邊度聽到架??
我昨日收到信講開學d野,你收到未??~

前日打去問30,31號返學點樣,miss話已寄出,但昨晚睇信箱未有,我估今晚有了
請問信入面內容無咩特別野呀嘛??心急想知

原帖由 kitnat 於 11-8-11 11:09 發表

前日打去問30,31號返學點樣,miss話已寄出,但昨晚睇信箱未有,我估今晚有了
請問信入面內容無咩特別野呀嘛??心急想知

話9月開學,9月1-2號反1小時,之後果個禮拜2小時,再之後反3個鍾,同埋提我地27號家長會,買定有蓋杯+食物短比小朋友~^^

一排冇返來, 原來多左咁多留言........

呵呵..關於分班,其實學校未公布, 係我8返來的......

梁校長又唔做咩? 等我又去8下先......

用一年咋, 我記得上年比10張相學校, 因為要貼手冊, 名字印仔, 生日佈告板, 成績表(上/下學期), 學生証.....
D相無剩, 所以唔會比返你.

原帖由 babybaby0802 於 11-8-11 09:59 發表

影左啦~
不過我想問下你小朋友係咪都要比12張相?
12張相係咪用3年架?
因為我覺得仔仔影得ok,但我12張比晒學校唔記得留反張,之後出去影果d仔仔都影得唔好 ,所以我想知道呢,有月9相會用剩比反我地?? ...

我只知道梁副校長轉咗去第二間分校, 但就無聽過梁校長會走, 希望係一場誤會就好啦.

原帖由 kitnat 於 11-8-11 11:07 發表

我呢個消息係朋友講比我知,她朋友是與學校有聯繫的.如果梁校長係好好既校長,我都唔想成日轉

應該係誤會啦, 我問過, 都冇人知梁金歡校長會唔做~

原帖由 babybaby0802 於 11-8-12 11:00 發表

話9月開學,9月1-2號反1小時,之後果個禮拜2小時,再之後反3個鍾,同埋提我地27號家長會,買定有蓋杯+食物短比小朋友~^^

唔該晒 我都收到信了
不過食物盒方面,我好難找到合size的,你地找到未?

原帖由 babycam 於 11-8-14 14:42 發表
我只知道梁副校長轉咗去第二間分校, 但就無聽過梁校長會走, 希望係一場誤會就好啦.

係? 哈...可能那位朋友講漏左個''副''字 唔好意思.放左流料~

原帖由 babycam 於 11-8-13 14:59 發表
用一年咋, 我記得上年比10張相學校, 因為要貼手冊, 名字印仔, 生日佈告板, 成績表(上/下學期), 學生証.....
D相無剩, 所以唔會比返你.

咁即係學校會幫我地整名印仔?.... 以為要自己去整添

太好啦! YEAH!!!!

原帖由 joenray 於 11-8-15 00:12 發表
應該係誤會啦, 我問過, 都冇人知梁金歡校長會唔做~

好野, 雨過天(日青)      

原帖由 kitnat 於 11-8-16 13:38 發表

係? 哈...可能那位朋友講漏左個''副''字 唔好意思.放左流料~

‹ 上一主題|下一主題