用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

覺得個女好幸福 [複製鏈接]

亞女學校有個好好的plan, 學生儲夠stamp, 就可同心儀的老師一起食lunch, 仲可以响天台的空中花園食, 係咪好幸福呢!!!!
亞女成績唔多好, 但老師唔會因為咁而唔比機會佢, 所以每次有得同老師食lunch,佢自己話, 佢都會對那科目老師的課留心d, 不過唔知佢有冇實踐喇...
   0    0    0    0

Thank you for sharing

我亞女都約左老師下星期食lunch喎,佢不知幾期待.吾知D老師有嘜辦法令D學生咁like佢地;我細個見到老師都驚驚~~~

係呀, 我細個時, 成績差, 我見親D老師都係鬧我, 小學時對老師冇好感, 罰留堂就有, 所以現在見到個女超鍾意D老師, 真係好感動,
個女話, 食LUNCH 的時候, 老師會傾計, 唔會講書, 唔會講成績, 反而講D嘢好好笑, 唔會好似是上課時咁...而且佢話唔系課室到食飯, D飯特別好味......

上星期有一日lunch,仲去左magic show添....開心...

我個仔之前都有老師約佢食飯,吃飯前一日放學他對我說:「我好想今日快啲過呀!因為明天可以同老師食飯。」食完飯那天佢同我講:「我今日上六樓同老師食飯呀,仲唔駛行樓梯,可以搭lift呀,食完飯老師仲請我吃甜甜糖果添。」開心到呢...... J

原帖由 idy926 於 11-5-28 00:31 發表
我亞女都約左老師下星期食lunch喎,佢不知幾期待.吾知D老師有嘜辦法令D學生咁like佢地;我細個見到老師都驚驚~~~

上英文堂有TOM AND JERRY睇嘛~~ WAKA

開學到現在, 亞女經常都有機會同老師食飯, 我問佢點解成日有佢份, 原來佢話老師會邀請一位同學食lunch, 而個位同學自己可邀請兩位他的好友一起同老師食lunch, 唔同班都得, 估唔到我個女有咁多同學請佢, 因為佢一年級個陣成日小息'獨家村'自己一個人, 唔同人玩, 老師出手叫班長照顧佢, 亞女都偷偷地閃開, 我仲以為亞女有社交問題, 現在見到佢返學咁開心, 真係好感動, 好多謝d老師和同學, 因為亞女份人真係幾怪怪哋, 有時都幾難明白佢......

其實除了老師, 重可以約校長食飯架.  d老師/主任/校長食飯時, 重會講好多自己的事比小朋友知.  阿女就成日同我講原來xx老師屋企養左兩隻狗架, xx老師個仔原來讀中學啦, xx老師之前去左邊度邊度旅行呀, 佢重比左d當地小食我地試添!   

佢地食飯果時真係當d學生好似朋友仔咁傾計, 好開心好愉快架!  有時有d老師見佢地約左某老師食飯, 會主動走埋去問可唔可以一齊食添, 真係好親切, 好友善.  

你講得啱, 我地以前只有乖同叻的小朋友先有老師愛錫, 但浸小d老師就唔同, 佢地好有heart, 真心想小朋友好, 真係抵讚!

The teachers seem very caring in WKF!  If the kids like their teacher better, they must pay more attention and perform better in those subjects.  Very nice school!

我女話約d受歡迎嘅老師lunch要排兩個月

回覆:lemon 的帖子

聽落真係好開心咁!

‹ 上一主題|下一主題