用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期班好貴!!!!!!!!
樓主: moominjoey
go

暑期班好貴!!!!!!!! [複製鏈接]

現在太多機構開辦暑期班,有些可能是混水摸魚,選擇時真是要小心。

原帖由 五歲仔 於 11-6-7 11:52 發表
嘩! day camp真係好貴, 可以去旅行

係啦,好貴,而家做家長真係唔易!
我打算幫仔仔報暑期結他班!
朋友介紹左間高第音樂,$720 有8堂,買結他都係$3XX ,去上堂同練結他都好過佢O係屋企網打機啦!我又可以輕鬆下。嘻!   
而且結他計學分,而家時代唔同左,只係學古典音樂唔夠啦!

見到你地個個都報晒真係羨慕
最衰屋企附近無乜可以報,去親都要搭車,唔係我都唔會考慮DAY CAMP

暑假 + 平日學開的興趣班, 總共$7,000

如果加埋帶佢出trip, 已經over 10k

五個暑期班用了萬二

我今年都繼續報YMCA呢類day camp (0830-1630),每個星期$3550左右。

原帖由 ha! 於 11-6-7 19:04 發表
上年k1 summer 都報左好多 ymca 之類的course比亞仔, mon-fri 上&下午都full 哂.... 現在想起, 都怕怕....今年實在不想再um過...想留d 空間俾小朋友去玩, take a break! 好似自己的童年um. ...

我就用左$5000左右,join左泳班, 英文日營, 仲有d cooking班咁。 貴都要ka la..不過之後想用d $同佢地去旅行。

原帖由 abbylailai 於 11-6-7 21:43 發表
係啦,好貴,而家做家長真係唔易!
我打算幫仔仔報暑期結他班!
朋友介紹左間高第音樂,$720 有8堂,買結他都係$3XX ,去上堂同練結他都好過佢O係屋企網打機啦!我又可以輕鬆下。嘻!   
而且結他計學分,而家時代唔同 ...

我想問你仔仔係邊度學結他呀?因為我仔仔2.5歲,但係勁鐘意玩音樂特別係結他,如果太細我就睇下有冇其他岩佢啦~我搵暑期班搵到頭都痛埋,一係就貴一係唔就腳...唔該晒你呀^^ (PM唔到...)

唉~ 我都覺得好貴,今年差唔多咩課程都加價

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題