用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91綱-分亨下派位結果
go

91綱-分亨下派位結果 [複製鏈接]

不太好運, 派得不太好, 第七志願...
現在只有力撑, 不想有情緒給小朋友, 申請完要叩的學校後, 帶小朋友去玩玩...

原帖由 wongkf 於 11-6-4 15:17 發表
LKK 第二志願.
今日聽到有個話第二都入到LMC(STW), 但又有2,3個話填十間但中左無填果間.
可能太集中一呂, 以我射喱眼睇到十個有3,4個選一呂但得四十幾個位, 所以91網可能是重災區
各位唔好太傷心了, 最好的不等於最 ...

但我第二志願梁小, 第三志願簫小, 第五志願沙田循道衛理 都唔得, 冇野好講...

原帖由 bbsinman 於 11-6-5 12:26 發表
梁小放第二都入唔到?咁今年多左好多人揀梁小。

住濱景, 諗住近近地, 但第二志願都入唔到啊...

原帖由 joefoon 於 11-7-17 05:42 發表
蕭小係二線學校, 排第一一般都入到、
可否講解蕭小為可是二線學校呢?
梁小未轉全日制時、上午班非常多人選、
數學非常好、功課十分谷、
受得操的小朋友、都選這校
但轉了全日制時、可能太多新移民小朋友就讀 ...

似乎係越來越多人選, 舊年第二志願必入, 今年第二志願有好多人入唔到包括自己...

其實間間學校都有新移民... 自己反覺得新移民小朋友比較勤力, 反而會帶好整個學習風氣...
梁小的地理真係正, 週圍全部是沒商店的住宅區, 一d誘惑都冇...學習環境很好, 相信呢點吸引不少家長...

‹ 上一主題|下一主題