用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 男仔入讀嘉諾撒, 你們有什麼意見? 好唔好呢? ...
go

男仔入讀嘉諾撒, 你們有什麼意見? 好唔好呢? [複製鏈接]

0    0    0    0

我囡囡都係9月小一.  

我去過幾次嘉諾撒, 見到d小學生個個都好開心, 好陽光.  

我相信如果呢個階段唔介意女多男少, 男仔讀嘉諾撒應該都ok架.  況且佢升中派位都好好.

我都會比細佬入這間學校; 因為
1. 細佬派位時得個10分(即是無分)
2. 家姐同細佬同一間學校, 比較容易安排
3. 我唔介意. 別人話男仔比女仔(蝕底), 但我覺得唔係問題!!!
Don't worry!Be happy![/color purple]

girls can go to the related secondary school but boys are not so lucky going to band 1 as there are no related schools. What is the % of boys going to band 1??

回覆 1# fishh322 的文章

依間學校主要都係讀背多D, 男仔比較心散, 可能成績會比女仔無咁好, 但係都係睇個人, 但長遠計依間學校都係好, 成績排名重要, 但係依間學校教學真係做得好好.

升中又要再煩過喎...

回復 7# boganwan 的帖子

除非是有聯係或直資的, 否則在這區很多都要在中學(男仔)再煩過架啦!!
Don't worry!Be happy![/color purple]
‹ 上一主題|下一主題