用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 各位考優才家長你地收到信未 ??
go

各位考優才家長你地收到信未 ?? [複製鏈接]

請問各位有得咁早in你地係唔係好早就交form呀?如果係的話, 咁近deadline前先交form就應該會安排响7月2日或3日先有得in.

哈哈哈, "人事部"你講到好似去見工咁! 我姪仔都收到信喇, 係18/6下午見,原先我想佢7月先見因佢老豆18&19/6唔响香港, 咁我咪叫我弟婦响交form既deadline前先好去交咁可能會安排响7月先in, 點知會咁早in! 咁就到時得我弟婦帶佢個仔去in唔知會唔會扣分呢?

原帖由 floppybb 於 11-6-12 02:21 發表
我 last day 4:30pm 先交去MK,個no.9xx,in 2 Jul 上午,由於唔知申請期甘短,個portfolio做到拖唔水,連自薦信都寫唔切,唉!可能我巳被初步screen out了。
..

唔使擔心喇, 我個姪仔都係乜信都冇附加落去, 淨係得個cv,幾份certificates, 一啲相咁啫! 幾張紙釘落去份form到係咁大把, 我地諗住報其他學校都係咁就得喇, 最緊要都係個細路interview既表現啫, 你到時早少少帶佢去做定warm up先喇, 應該會好啲! 係呢你地仲打算報邊幾間呀, 呢間係最早做interview, 唔知啲細路會唔會in得冇咁好呢?

我都覺得學校安排面試的流程真係順暢喎, 最值得讚賞係報名費唔使收,回郵信封唔使交,學校連郵費都要倒貼, 最好就係走之前每位小朋友都收到一個出奇蛋都要幾蚊雞喇, 學校真係唔話得囉!
‹ 上一主題|下一主題