用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期游泳班
go

暑期游泳班 [複製鏈接]

邊間泳會好?聽過鯨天會,大一,東亞,史丹福...

Any comments?

0    0    0    0

回覆 1# nayvaj 的文章

囝囝係海天學咗好多堂都唔識,佢又唔係怕水,使咗我成三千幾蚊,睇佢上堂好似dum鐘咁,想轉其他地方學,唔知鯨天會好唔好呀?佢哋話方力申都係哋度學過噃。
(港島區)

原帖由 ben309 於 11-6-10 15:20 發表
咁你唔試下私人?!

私人好似好貴吓,而且真係唔知要學幾堂,所以都幾煩...
唔知有乜見議?

有冇媽咪可以分享吓?

我聽大力都幾好,但佢哋冇港島區!
網上討論話史丹福好劣參半...各泳會收費也參次,頭痛

原帖由 紫蘿蘭 於 11-6-14 13:31 發表
怎樣dum鐘? 我仔在士丹福學, 上了兩堂, 暫時ok.

之前請私人教, 但那位姐姐其實主要替泳會教水, 所以我地呢d私人揾佢既, 成日要遷就佢泳會時間, 攪到阿仔游得幾堂.  今年報泳會係貪佢冬天都有室內池, 可以學到年尾/ ...

佢哋提議一堂上2個鐘,密集式一星期三日,但上堂時見教練由得小朋友係訓練池邊自己玩水傾計,hea hea吓,由小朋友自己踢吓咁,都冇乜帶過小朋友由一邊去另一邊,只係死守池邊,仲有叫阿仔離隊自己用浮板踢水由一邊去另一邊再游返去,仲要個教練全程冇望一眼,只同其他小朋友玩,我覺得好危險囉,就算叫佢練踢水都唔可以咁,因阿仔腳尖緊緊店到地,就算浸唔死,都可以嚇餐飽。
其實開始都唔知,因訓練池離觀看台好遠,又好晒,試過付費入埸想睇都俾趕,但有幾次清潔工開咗其中一個閘做嘢唔記得關,我可以近D睇就見到,打電話投訴過但並冇乜改進,可能已經俾晒錢掛,但一定唔會再搵佢哋囉。

要持之以恆係當然係冇錯,但如果連續兩個幾月每星期三堂,每堂兩小時,連一式都未游到幾步,我覺得有問題囉!(加上我親眼見上課情況),仲要成班冇一個游到添...
‹ 上一主題|下一主題