用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔東華李賜豪 vs 太古小學
樓主: carolpyf3388
go

灣仔東華李賜豪 vs 太古小學 [複製鏈接]

回復 16# 豬Bmama 的帖子

你有太古的住址証(如水/電),不如抽到先考慮搬.如搬左又抽唔到,6299就有排怨.最多坐校車一年等死約完先搬.

我去過太古的開放日,小六的英文只屬一般.老師改了的文仍有文法錯誤.

今年聽人講排佢第5都中,唔係大熱.朋友對佢的評語好壞參半.

回覆 3# 豬Bmama 的文章

回復 2# Jasmine-4711 的帖子

其實妳係咪真係有去openday?

Omg...阿仔係度讀所以我唸會比大家清楚少少...佢地好似轉左個openday,搞展覽同有個綜藝party咋喎...妳話咩六年級文有錯...唔...好似唔覺佢地有show..究竟妳...

另外放學我接仔仔時聽好多家長講太古越收越多人,不過就見左都入唔到...我個麻雀腳佢有唔知10定係15分都入唔到...Jasmine媽妳資料唔update啊...

原帖由 Jasmine-4711 於 11-6-25 09:16 發表

你有太古的住址証(如水/電),不如抽到先考慮搬.如搬左又抽唔到,6299就有排怨.最多坐校車一年等死約完先搬.

我去過太古的開放日,小六的英文只屬一般.老師改了的文仍有文法錯誤.

今年聽人講排佢第5都中,唔係大熱.朋友 ...

多謝大家意見,想請問知唔知今年幾時有開放日呢?好想帶阿仔親身感受下。

另外,我就係怕越來越多人考,下年阿仔連20分都唔入就慘了。

MrPaul,你女女係唔係今年報考?咁佢有幾多分在手?

回復 1# 豬Bmama 的帖子

講開個綜藝party,我都有去過。幫住我樓上個妹妹係表演時影相,我覺得佢地個主題新穎,當中英語話劇學生的表現出色,就連較低班的小朋友都講得好流俐
‹ 上一主題|下一主題