用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田明愛幼兒學校打黎話收多咗學生,要我地其中既退學! ...
go

沙田明愛幼兒學校打黎話收多咗學生,要我地其中既退學! [複製鏈接]

真係晴天靂霹,滿心歡喜等待八月上幼兒班,點知收到學校打黎,話佢地收多咗十幾個學生,希望有家長會自動退學,或如果有其他學校收咗,請佢地去第二度讀。
又或者送去粉嶺幼兒學校。
星期五開家長會,真係頭痕~
   0    0    0    0

Oh!  What a big serious mistakes!  Hope there are pupils quitting from the school orelse the school will face big trouble.

下?!

點會咁格?!
仲要咁遲先知?
d學生點呀?!

if大家真係要搵
浸信會碧濤我估會有位..
因佢地月初先安排 n班interview..
當日我見唔多人去, 亦好快收到offer letter (因只有下午班)
如家長最後無辦法既, 都可去考慮呢間!!!
希望幫到你地!!

昨日我已打過碧濤果間, 話已沒位.......................我仲頭痕....因為九月找不到人湊個B.................安排晒番學,又買埋校服現在先話要我選四個方按.................(有人湊就不用讀全日N1)..............我都好無奈.................

回復 4# CW-KK 的帖子

cw-kk,

碧濤剛出左offer letter, 好似係呢一兩星期要註冊, 有機會有人放棄唔讀...
起碼我都唔會去註冊!!
你問下可否登記左, if 有人放棄學位時call你地去interview

祝好運!!

我看見校長都好頭痕,不過都見佢好有誠意,提出很多方案,我或者會選擇上午親子班,留返比D更需要o既人。

你會唔會考慮其他地區pn班呢? 我上個星期打去馬鞍山綠茵話唔會讀 (am / whole day offer), 九龍塘方方都應該唔會讀, 係whole day international class, 我相信會多咗位, 因為好多學校都要交尾數, 但大圍區就真一間都冇得interview
‹ 上一主題|下一主題