用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 去到今日,個人真的好灰!
樓主: leedorean
go

去到今日,個人真的好灰! [複製鏈接]

我同你一樣, 希望大家快d收到好消息, 可以有覺好訓.

大家一同加油不要放棄!

原帖由 wu_winky 於 11-6-19 10:25 發表
樓主:我同你一樣派左間冇咩人讀嘅學校,真係好灰/黑,不過我成功叩左一間比較收生多而又中等的學校(好過冇),你唔好揀太名的學校,我而家這間收生六班,所以機會係多左,你住邊區,不如來我間試試,你pm我........... ...

可否pm給我, 我住土瓜灣!

原帖由 Lovely-Boy 於 11-6-20 09:21 發表
唉! 我同你一樣甘灰!叩極門都似死沉大海.  有時望住自己小朋友又唔覺佢甘差, 雖然佢一張cert都冇,又唔係十八般武藝,但點解冇間似樣D既學校收?收佢果間講出黎都怕比人笑.....

唔通我既教育方法出錯?唔通唔好比佢玩甘 ...

我同你一樣好有心機, 現在考了幾間都冇消息, 十成失敗了, 現想考私校及直資又因太貴及太遲, 現只有一間未見, 心很煩惱!  如真冇好學校收, 讀住先又怕太淺, 他日再叩門成功率仲低,晚晚擔心到瞓得唔好, 好辛苦!

回復 26# maggiemaggie 的帖子

pm埋給我, 我都好灰, 大家互相支持吧!

原帖由 leedorean 於 11-6-18 23:13 發表
ne6za,,

加油!!

多謝!!

其實我都知, 但有時真的很難令自己平靜下來, 真的希望很快有好消息啦!

終於有一間叩門成功, 原來真的在放鬆接受現實的情況下, 是有好消息的, 你們都要加油呀!

原帖由 leedorean 於 11-6-27 18:04 發表
宣道嗎??

yes, 你都要加油, 不要放棄, 我本來已不再仔希望. 入到小一再叩過, 反而平常心面對而有好結果, 希望各位快d有好消息!  

原帖由 leedorean 於 11-7-4 11:33 發表
今日早上收到合一堂既電話,我們是後備生都可以註冊了!!
大家加油!!

恭喜你!  Do u receive reply fm ops?

回復 1# leedorean 的帖子

i give up ops, but still waiting the interview on 9/7 and finally waiting result and make decision.

But anyway, 恭喜你!   

we keep contact!!

回復 227# kellylau79 的帖子

現在還有希望的, 像我初初以為冇機會的, 現在continue 收到好消息, 到我們去選擇好學校, 所以不要灰心, 未到8 月尚有機會, 用平常心, 即使沒消息, 小一再叩門, 不要放棄!

各位未有好消息的家長, 加油!  我會支持你們的!
‹ 上一主題|下一主題