用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat pre-nursery?
go

St. Cat pre-nursery? [複製鏈接]

我個女(0812bb)其實今年報咗k1...係waiting, 點知尋日收到信, 問我願唔願意比個女讀黃埔新校pre-nursery(2-3歲), 佢地話保証升k2-k3會喺番九龍塘讀, 學費58000/11個月......仲有無其他媽咪收到信呢?
   1    0    0    0

我諗呢.....越嚟越多名校幼稚園開始唔再收細b啦......其實又係嘅.....佢地有甘多選擇, 又點會選細b吖

回復 16# 阿肥Winnie 的帖子

我填咗"有興趣"呀~!!!不過而家煩緊有無校車嘅問題呀~!!!
同埋如果係下午班嘅話, 我就唔讀啦~!!!

我又問咗學校啦, 真係無校車架~!!!!!!!!!!!!
同埋佢地都未決定邊d讀上午班/下午班, 但係佢地會問晒所有waiting緊嘅學生先, 如果仲有位剩就會公開招生~!!!!!!!!!

佢寄個封信嘅標題係"Vacany for a Pre-Nursery Place at St. Catherine's (Harbour Place)"我諗係應該有位, 因為我問咗其他都係waiting緊嘅家長, 佢地有d都收唔到信, 我諗佢地寄呢封信之前已經選咗呢批小朋友啦, 同埋我都打去學校問過, 佢地話如果呢批小朋友唔讀, 佢地先會放返d位出嚟~!!!

原帖由 fishballbaby 於 30-6-2011 00:59 發表
請問,是否收了這封信=被取錄嗎?

還是在填咗"有興趣"的名單中再取錄學生?

回復 40# babyakambm 的帖子

我都tick咗 interested....不過我下面再加多句consider AM only, 不過呢2日同老公商量過, 無校車真係好大問題~!!!!!!!!!!!

babyakambm: pls check PM

原帖由 babyakambm 於 7-7-2011 16:01 發表
Hi An~gel,  pls check PM

其實真係值得為咗SC PN而放棄LH咩, 因為我都係(剛剛)有呢2間學校offer, 不過一間無校車, 另一間喺我屋企樓下, 所以我決定放棄SC PN啦

剛收到SC電話, 佢地收我個女讀PN AM班, 但我同佢地講因為交通問題唔考慮啦, 已經放返個位出嚟.....希望你地成功啦~!!!!!

回復 138# dada1113 的帖子

係呀,我係舊年apply K1 waiting!因為我個女係0812bb^^

回復 147# cotyleung 的帖子

我唔知我個CASE同唔同你地, 我係因為舊年APPLY咗K1, 但係WAITING之後佢地上個月尾寄咗封信同我講咗係新校PN有位(封信下面有一欄要寄返比學校問我有無興趣比個女讀PN班)比我呢個0812嘅細女讀PN班, 由於當時仲未有其他學校CALL WAITING所以我當時嘅答覆係有興趣.....我仲要加多咗句CONSIDER AM ONLY.....點知後來有其他學校收我個女讀K1(最主要係考慮返交通問題)所以尋日有SC STAFF打電話比我, 佢話安排到AM比我, 問我仲有無興趣, 我同佢講因為無校車安排, 所以唔再考慮啦~!!!

我估佢地要問多次先再寄註冊信~!!!

‹ 上一主題|下一主題