用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2011-2012 播道小一生分享站
go

2011-2012 播道小一生分享站 [複製鏈接]

回復 11# beetle 的帖子

beetle, 你好.  我個大女都係1a.  多多指教. :)

回復 15# midcochow 的帖子

Thanks, midcochow.

12點幾先填晒d form.

原帖由 largedeedee 於 11-9-6 11:49 發表
我個女有2次話TOILET好多時有POOH POOH未沖,您們有無聽過AR?

嘩! 冇聽過wor.  等我問吓個女先.

原帖由 sanvy-du 於 11-9-6 01:58 發表
你女女好厲害啊,不單隻被選到普通話比賽,還把一大盒螺絲粉食嗮啊!!
唉!我真是煩煩煩,第一餐也是選的是螺絲粉,他只吃了兩三粒,今天選的是
香草汁魚柳意粉,他說吃了三口,我相信他是真的,因為他很偏食,我才狠心讓他吃學校的午餐,希望 ...

我個女話, 要起碼食一半先有得玩架.  其實佢會唔會已經食咗一半已上?

原帖由 midcochow 於 11-9-2 18:32 發表
等我又update 吓d 資料先!

midcochow   -- 1A -- 女
sueita           -- 1A -- 女
beetle           -- 1A -- 女
marcowcl      -- 1A -- 女
joyfulma       -- 1A -- 女
littlejim2004  -- 1A -- 仔
sea ...

我個女叫viann呀, 你個女呢?  唔知佢地做咗朋友未呢?

今日個書包好重呀.  好唔忍心比個女自己"咩"

原帖由 midcochow 於 11-9-6 23:18 發表
Hi, viann 媽咪,我囡囡叫makiyo, 不過佢話老師通常叫佢蔚嵐,唔知你囡囡知唔知邊個呢! (佢係坐第二组)其實我每曰都會問佢返學有冇識到同學仔啦?小息有冇同學仔同你玩呀?佢都話上堂老師唔比傾計,小息去完洗手間出嚟,d小朋友 ...

其實我係爸爸. :p

我個女個中文名叫睿怡, 坐喺第一組. 佢話識蔚嵐. 之前仲一齊學過爵士舞.

我叫佢今日搵蔚嵐做朋友.  唔知我個女記唔記得呢.

原帖由 sanvy-du 於 11-9-9 01:02 發表
你們就好啦,識到同學仔,我也找不到b班的同學,我兒子不太會主動去和小朋友交流,可能他怕被拒絕吧。
他也不是太會說學校的事給我聽,連坐隔離的叫什麽名字也不知道。他只是說上小學的時間太長了。要等很久放學。
他還不是太 ...

小朋友入小學真係好多事要適應.  我個女一放學就話要sleep. :(
‹ 上一主題|下一主題