用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 2011-12 Year 1 students
go

2011-12 Year 1 students [複製鏈接]

Nice to meet you too.

My girl is joining Year 1 in the coming academic year.

我囡囡都是來自傳統幼稚園, 仲要有直屬私小. 我都習慣了家長們談論傳統名校.......
小一新開始, 我們選擇是一間適合小朋友愉快學習的學校, 多些上bk傾計,認識些新同學家長就慣

原帖由 Bunnytown 於 11-7-26 17:46 發表
最近身邊認識的家長都在討論讀邊間學校,可能都係來自傳統幼稚園所以大家都會上一些傳統名校,被問到時我說CKY, 他們都沒什麼反應,感到有點outcast, 大家在談論如何扣門,如何找補習班... 感覺自己是非主流,我想要習慣將來遇 ...

I called the school bus company today, confirmed the pick up time and point. Also they provided the driver's  phone no. for further contact.  

and
原帖由 Bunnytown 於 11-8-25 15:36 發表
Did anyone receive a call from the bus company? My friend lives in Tsing Yi, she received a call today her pick up time is 7:50, but me & my other friend who lives in Tseung Kwan O haven't receive a c ...

今晚6點幾校車aunite 再電我話番學早10分鐘, 放學要遲40分鐘,,
上學 ; 0732 改為 0724
放學 : 1624 改為 1710,
我打俾校巴公司投訴我住的地方應該由學校回到家最多是45分鐘, 在公路旁, 所有九龍回來校車的頭站下車, 九龍塘校巴都是30分鐘回到屋苑...如果放學要1小時30分鐘是很離譜, 我住的地方是大埔, 校車公司小姐話要明日再跟進, 同埋我覺得校巴公司司機唔熟新界的路......
如果時間唔改,我要搵人接放學, 但都不用1小時30分鐘, 很煩

今日下午問題已解決, 校車公司 ,
我同學校反映了問題, 因校車公司今早的處事的行為令人反感........

My daughter is 1F

• 你試下搵下保母車, 再打電話去校車公司問佢地條線點行,
  • 天水圍去學校不用兩個多小時, 我之前打去校車公司, 佢地安排車路線很亂, 仲有語氣很差, 太離譜的話打電話去學校,有主任及老師跟進

原帖由 babypooh 於 11-8-29 11:42 發表
打咗幾次去校車公司問都冇人回覆

今日再打去問, 終於得知要6點2上車 (我住天水圍嗰頭), 晴天霹靂!!! 真係唔忍心要囝囝咁細個每日花4小時在校車上! 而家都唔知點算! ...

今朝校巴8點已回到學校, 由中學部哥哥佢地入課室, 課室只有另一小朋友及囡囡, 由隔離班老師幫佢地開燈及air-con. 佢話可以自由攞書看,
我架校巴既司機駕駛態度好唔掂, 因為放心唔落, 我地今朝用私家車跟到學校門口, 門口有當值老師, 可能時間早交通暢順

My daughter in 1F, boys more than girls. She is
very happy of the first day of the school . Her class teachers led them to the basketball field for running.  She enjoys the school time so much

Hi Hihiha !
‹ 上一主題|下一主題