用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正幼稚園是否沒有全日班?上小學要交學費? ...
go

培正幼稚園是否沒有全日班?上小學要交學費? [複製鏈接]

請問培正幼稚園是否沒有全日班的呢?

如直升小一,是否要交學費?幾多錢一個月呢?

一直都聽人講培正中文叻,咁英文又好吾好呢?幼稚園有沒有NET老師教呢?

THX!
   0    0    0    0

Yes, only AM/PM class. The primary school is private school, charge about 30,000 + / yr.

想請問你,幼稚園在英文方面好吾好呢?

原帖由 b3410 於 11-6-30 10:30 發表
Yes, only AM/PM class. The primary school is private school, charge about 30,000 + / yr.

今年小學學費預計加到$3500/月。

幼稚園只教PHONICS,沒有正式的英文科評估。

我個人認為幼稚園的英文唔可以講“好”囉, 想好就一定要自已出去補啦。

原帖由 Alexismama 於 11-7-1 23:21 發表
今年小學學費預計加到$3500/月。

幼稚園只教PHONICS,沒有正式的英文科評估。

我個人認為幼稚園的英文唔可以講“好”囉, 想好就一定要自已出去補啦。 ...

今日老師比左張英文評估我呀. 係net 老師比既仲有埋comment

咁係Profile 內有無英文科? 咁多年我對仔女都係無架, 所以我用‘正式’來形容。 佢地幼稚園的正式評核係無英文科架,只有中,數及其他發展。

原帖由 NICOLE123 於 11-7-4 13:09 發表

今日老師比左張英文評估我呀. 係net 老師比既仲有埋comment

原帖由 Alexismama 於 11-7-9 13:09 發表
咁係Profile 內有無英文科? 咁多年我對仔女都係無架, 所以我用‘正式’來形容。 佢地幼稚園的正式評核係無英文科架,只有中,數及其他發展。

果張係英文net老師比既assesment 全張都係for 英文表現
分左 participation, conduct, phonics retention, interest shown during storytelling, recognition of vocabularies, pronunciation and articulation.
每個item 再比: needs improvement, good, very good, excellent.

最後有老師既 comment.
‹ 上一主題|下一主題