用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 2011/12小一家長集合
樓主: hazelwoo
go

2011/12小一家長集合 [複製鏈接]

回覆 1# lsy9255 的文章

Isy9255,
我見游水班係係大力水會學,呢間泳會口裨唔錯,而我仔都有學開游水,係「屎丹福」,呢間d arrangement非常之差,所以我會繼續學囉。

今曰第一曰返全曰,亞仔話學校d飯好味,仲有添飯呀。

係呀, 我女都話好好味呀!佢今朝已經好期待唔知 lunch 食d咩

我都幫亞女報咗游水班, 不過未 confirm 收唔收佢喎!唔知幾時知呢?

仲有, 你地會訂 RWI 隻 DVD 嗎?  

原帖由 caca911 於 11-9-20 01:04 發表
Isy9255,
我見游水班係係大力水會學,呢間泳會口裨唔錯,而我仔都有學開游水,係「屎丹福」,呢間d arrangement非常之差,所以我會繼續學囉。

今曰第一曰返全曰,亞仔話學校d飯好味,仲有添飯呀。 ...

阿女話今日小測中文,有幾個字唔識寫,咁快有小測!
有無其他班已小測,妳地覺唔覺得中文都幾深,中文功課阿女好多都唔識做,要我放工教佢先識。

回覆 1# lsy9255 的文章

乜咁快有小測?我個仔又冇講,d中文功課佢大多數係學校完成喎,只係要背書,不過都係學校背完先返屋企。

Peony,隻諜成275好似好貴,仲貴過套書!我唔買住了,睇定d先,第日真係有需要,我諗可以去佢地公司買呱!

回復 3# Peonylai 的帖子

Peony,嚟緊嘅視藝堂,係咪要整個環保燈籠帶返學校?我亞仔話老師話要,但手冊又冇寫?又唔知亞仔有冇亂up? 你亞女有冇講?

Caca/Peony, 剛剛問完亞仔, 佢話星期四視藝堂係要交燈籠.

原帖由 caca911 於 11-9-20 19:33 發表
Peony,嚟緊嘅視藝堂,係咪要整個環保燈籠帶返學校?我亞仔話老師話要,但手冊又冇寫?又唔知亞仔有冇亂up? 你亞女有冇講?

回覆 1# junta 的文章

Junta,原來真係要整。其實上星期三晚,我兩公婆係半信半疑之下,巳同亞仔整咗,諗住星期四帶返學,點知睇返本手冊,上星期上1-3 & 7-9堂,係冇視藝堂!咁又諗如呢個星期四至交,好似過晒氣咁,所以唔知堅定流!

睇來我哋真係要互相 sync up 吓, 對對佢地 d 口供.

原帖由 caca911 於 11-9-21 00:04 發表
Junta,原來真係要整。其實上星期三晚,我兩公婆係半信半疑之下,巳同亞仔整咗,諗住星期四帶返學,點知睇返本手冊,上星期上1-3 & 7-9堂,係冇視藝堂!咁又諗如呢個星期四至交,好似過晒氣咁,所以唔知堅定流! ...

講開又講, 我女提過星期四要交"環保燈籠" 喎, 佢整咗一部份, 但未完成!  我都無咗件事tim, 今晚又要趕工

醒目開學勳章

想問問其實星期五既多元智能課需唔需要著體育衫? 阿仔話上個week得佢一個普體育衫喎~

回覆 1# YYL 的文章

亞仔逢ニ,四上體育堂, 上星期五都冇著運動衫, 佢又冇講有問題喎? 今晚返去再問問佢.  而學校又冇通告話要著.

回覆 3# Peonylai 的文章

仲想問下嗰個視藝袋, 你哋安排帶咩袋?  係咪要打橫可改本畫薄嗰d咁正式? 定還是隨便一個環保袋?

我都係見有體育堂先幫亞女穿運動衫咋, 又無問題喎!

至於視藝袋, 我將d手袖, 圍裙摺好, 連顏色放入一個大透明密實袋度, 台墊另捲起放入書包, 我囡囡好鐘意上視藝堂, 日日問住幾時上喎

個視藝袋的東西同亞仔依家個學畫畫個袋一樣,所以我們唔使點安排

原帖由 caca911 於 11-9-21 13:39 發表
仲想問下嗰個視藝袋, 你哋安排帶咩袋?  係咪要打橫可改本畫薄嗰d咁正式? 定還是隨便一個環保袋?

醒目開學勳章

問咗學校1年級上比比和朋友, 所以著校服, 其他級學生著體育衫~

有通告幾時訂冬季校服未呢?

醒目開學勳章

我問個仔又唔駛交燈籠喎, 係咪班班唔同呢?

回覆 1# YYL 的文章

上星期四視藝堂交咗, 問番亞仔, 佢話有d同學有交, 有d冇.

唔知幾時通知課外活動收生情況呢?

昨天有老師通知我地上樂器班, 仲提我地要交 買樂器tim!

另外, 我幫亞女報咗游水, 就仲未有消息喎
‹ 上一主題|下一主題