用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 衷心多謝楊副校長
go

衷心多謝楊副校長 [複製鏈接]

原帖由 歌地亞 於 11-7-18 11:46 發表

真係好消息, 恭喜晒! 因校網未update, 臨放暑假前又收到通告, 開學後每個星期六要補課, 連升小五都要, 仲以為今年派得不太好添!

有你通風報信, 太好了....... ...
係呀!當日我仔返來話我知時,我仲諗我哋個屆可能成績好差而星期六再補課添。其實,老師真係好用心幫佢地温習架!好似上星期已經放咗暑假,中文老師還打電話來,教我怎樣幫個仔温習去加強閱讀理解咁,另外,我又問過某間區內有名學校嘅家長,她說學校沒有甚麽補課,學生都是靠自己讀書,而她好羨慕我地有老師幫忙,所以,我覺得CSK真是一所不錯的學校呀!

原帖由 歌地亞 於 11-7-19 11:16 發表

霍老師? 她都有打電話來........
我仔仔同妳囡囡同一班跟係霍老師啦!依家攪到暑假都唔敢比個仔盡情咁玩,日日都要佢温吓書

回覆 30# catherinepang 的文章

放心啦!這間學校規律都嚴謹,不過,每間學校都仲有些比較頑劣嘅學生,所以我哋都要注意自己的仔女嘅行為,曾經仔仔試過在家中無端端講咗一個粗口字(我們全家都唔講這個字),即時問他從那裏學回來,佢話D同學都有講,而佢都唔知係粗口,仲要我解釋佢聽咩意思 ,另外,仔仔開始踏入青春期,對"性"開始好奇,有時,佢會返來話比我聽D同學講咗D咩咸濕嘢,我便即時糾正佢D錯嘅觀念,等佢唔好有樣學樣
‹ 上一主題|下一主題