用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 漢華中學
go

漢華中學 [複製鏈接]

請問是否好學校??
   0    0    0    0

直資, 個人認為 Band 2 尾至 Band 3 學生可以落脚, 起碼好過一些飛仔學校

原帖由 168148 於 11-7-5 22:46 發表
直資, 個人認為 Band 2 尾至 Band 3 學生可以落脚, 起碼好過一些飛仔學校

冇可能,以前都可能會收BAND2尾BAND3既學生入學
呢家一定唔會
我有個朋友個仔諗住入去讀
佢個仔算係中等
但漢華只係叫過佢面試,跟住冇再打電話比佢
老師都話佢個仔算係BAND2頭至中既學生
但漢華都冇收
BAND2尾BAND3 D學生仲邊有可能入到?
同埋年年升緊BANDING
收既學生BANDING都年年上升
AL會考合格率有81點幾%,
比之前2010年77點幾內亞仲高
同埋今年9月起中一都開始2班英文班教(共3班)
以前就1班英文班,2班中文班
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2297135&extra=page%3D8
自己拉下睇就睇到BANDING
請自重!!

原帖由 機甲神 於 11-7-8 00:49 發表

冇可能,以前都可能會收BAND2尾BAND3既學生入學
呢家一定唔會
我有個朋友個仔諗住入去讀
佢個仔算係中等
但漢華只係叫過佢面試,跟住冇再打電話比佢
老師都話佢個仔算係BAND2頭至中既學生
但漢華都冇收
BAND2尾BAND3  ...

DON'T KNOW WHAT YOU SAID '請自重!!'???

原帖由 168148 於 11-7-8 11:21 發表

DON'T KNOW WHAT YOU SAID '請自重!!'???

姐係話叫閣下唔好唔知情唔知路就去踩低間校
你既資料(收BAND2尾,BAND3學生可以落腳)已經過時
你既資料如果係5,6年前既漢華就係真
但呢家絕冇可能

原帖由 機甲神 於 11-7-8 12:22 發表

姐係話叫閣下唔好唔知情唔知路就去踩低間校
你既資料(收BAND2尾,BAND3學生可以落腳)已經過時
你既資料如果係5,6年前既漢華就係真
但呢家絕冇可能

If the student is BAND2頭, I think they don't want to take this.

Ha ha

原帖由 168148 於 11-7-8 13:17 發表

If the student is BAND2頭, I think they don't want to take this.

Ha ha

你都識講,係你THINK,你一個人諗既野唔一定係所有人
仲有,漢華呢家味至於好似劉X生甘出名
當然少BAND2頭學生簡
但往後果幾年就唔擔保
如果漢華小學D學生上埋黎,分分鐘會轉做BAND1
因為漢小係BAND1校

容我插咀, 事實上年有兩個同學仔,一個係band 2尾, 一個係band3頭(英交不合格),
漢華都收左.但不排除今年會收band2頭或中的學生.因學位緊張,但學校程度一定不會係band 1尾和2頭.

原帖由 tunafish 於 11-7-8 14:12 發表
容我插咀, 事實上年有兩個同學仔,一個係band 2尾, 一個係band3頭(英交不合格),
漢華都收左.但不排除今年會收band2頭或中的學生.因學位緊張,但學校程度一定不會係band 1尾和2頭. ...

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2289167&extra=page%3D1&page=1
請睇第159名
我都聽過上年有D仔仔囡囡BAND2尾都入到漢華
但今年我就冇咩聽過
唔知係咪個校長想升BAND問題
因為見佢近年黎都升左唔少
同埋佢6科14分比都有45點幾%,人均優良有23點幾%

原帖由 機甲神 於 11-7-8 14:33 發表

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2289167&extra=page%3D1&page=1
請睇第159名
我都聽過上年有D仔仔囡囡BAND2尾都入到漢華
但今年我就冇咩聽過
唔知係咪個校長想升BAND問題
因為見佢近年黎都升左唔 ...

打錯,係各科平均優良率
‹ 上一主題|下一主題