用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教小學 (鳯德)
樓主: QQ_Monster
go

聖文德天主教小學 (鳯德) [複製鏈接]

原帖由 TungTungB 於 11-7-14 13:12 發表
係呀, 會係禮堂的結業禮上頒獎的.

咁點樣可以知自已個班有咩同學仔攞奬? 問老師? 同埋一共有幾多個奬? 因為我好少湊仔返學放學, 好多野我都唔知.

原帖由 彩虹冒險 於 11-7-14 01:14 發表

校長話佢地開過會要選d不出外補習http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=599&cb=2119,家人又跟到,最重要是不會選擇過份緊張既家長......
但這兩位學生沒有出外補習, 又唔使媽媽補英文, 靠自 ...

所以我都有叫考第2既同學自薦自己去英文班~其實靠自己真是好好多~不過人地英文班讀左2年了,插入去是比佢地慢左,學校都是想有家人跟下等小孩更有自信

原帖由 kcpak 於 11-7-14 14:36 發表

我係到講就係為左多聽意見,點會怪你多事呢~~放心
我仔9月,但佢好細粒,似小一生,其實依家讀緊個間學校除左淺,我仲有d唔滿意,所以我先會同佢轉,重讀有個好處就係打好個底,我仔本身幾懶下架.....讀緊個間又幾hea...... ...

Kcpak

在第2間重讀會好d,如果在原校重讀就真是驚小孩子不開心,又會驚佢比同學笑留班...妳要加油呀~有咩唔明可以問我地^^

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-14 15:08 發表

咁點樣可以知自已個班有咩同學仔攞奬? 問老師? 同埋一共有幾多個奬? 因為我好少湊仔返學放學, 好多野我都唔知.

QQ_Monster

已往1,2年級有全級考試1,2,3名,全級中英數優異獎,全級進步獎都會上台羅獎,但今年1,2年級改了無考試,所以無1,2,3名既獎,同埋班裡進步獎今年都無左~有d班主任會早d話比同學知會有獎,有d只在當天先知~

今日第1日放假你地有咩做@@?

我想問下, 要嚮小學一覽開到"聖文德天主教", 係唔係要開多另外2個TOPIC先得?

.於教育王國(不接受於親子王國的)有關該校之討論連結,詳情如下:
- 標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論連結
- 該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

大家如有興趣請到小學雜談那邊開topic, 開够3個就可以申請啦.  如果開到專屬討論區, 希望有多d家長可參一齊討論下啦.

原帖由 加而晴媽媽 於 11-7-14 22:55 發表
我想問下, 要嚮小學一覽開到"聖文德天主教", 係唔係要開多另外2個TOPIC先得?

.於教育王國(不接受於親子王國的)有關該校之討論連結,詳情如下:
- 標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論 ...

咁我地應該開咩topic好呢?~有冇參考?

回復 66# 加而晴媽媽 的帖子

係呀!係呀! 你地快d去開topic啦, 去小一選校個邊開都得, 咁可以分散d,多d人傾嘛. 問下有冇人黎緊讀 P.1呀, 學校程度係點呀..咁啦, 我一定會去覆架.

原帖由 superyen 於 11-7-14 16:24 發表

QQ_Monster

已往1,2年級有全級考試1,2,3名,全級中英數優異獎,全級進步獎都會上台羅獎,但今年1,2年級改了無考試,所以無1,2,3名既獎,同埋班裡進步獎今年都無左~有d班主任會早d話比同學知會有獎,有d只在當天先知~ ...

哦..THANKS. 我問我個仔佢個班有冇人攞奬, 佢成日都話唔知..語記得呀, 我問佢今年全級考第幾, 佢都話唔記得, 唉...

OKOK

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-14 23:56 發表
係呀!係呀! 你地快d去開topic啦, 去小一選校個邊開都得, 咁可以分散d,多d人傾嘛. 問下有冇人黎緊讀 P.1呀, 學校程度係點呀..咁啦, 我一定會去覆架.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2310959&extra=page%3D1&frombbs=1

原帖由 加而晴媽媽 於 11-7-15 00:05 發表
OKOK

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-15 00:02 發表

哦..THANKS. 我問我個仔佢個班有冇人攞奬, 佢成日都話唔知..語記得呀, 我問佢今年全級考第幾, 佢都話唔記得, 唉...

QQ_Monster

其實妳這兩日可以打去搵老師問考第幾,佢地未放假架^^

kcpak :

我想問妳大仔原本的學校是基x嗎?唉~~我前兩日收到以前兩個幼稚園家長,分別在那校退學~聽到個媽媽打來喊呀喊,心都實埋,做家長最擔心子女

醒目開學勳章

Hi superyen,

你講果間係咪山頂果間呀, 可唔可以講D黎聽下呀, 因係BK勁多打手讚呢間學校.

原帖由 superyen 於 11-7-16 17:37 發表
kcpak :

我想問妳大仔原本的學校是基x嗎?唉~~我前兩日收到以前兩個幼稚園家長,分別在那校退學~聽到個媽媽打來喊呀喊,心都實埋,做家長最擔心子女 ...

回復 1# TungTungB 的帖子

TungTungB,

頭先想pm你...嗚嗚...打了一大段無情情error- -激死~~一陣再試xddd

各位媽咪,我開左新TOPIC問大家意見,請指教

原帖由 superyen 於 11-7-16 17:37 發表
kcpak :

我想問妳大仔原本的學校是基x嗎?唉~~我前兩日收到以前兩個幼稚園家長,分別在那校退學~聽到個媽媽打來喊呀喊,心都實埋,做家長最擔心子女 ...

係咩樹呀, 我都想知

kcpak :

不是基x,,我大仔原先間學校又未至於要我喊晒口....真係好奇想知基x,發生左咩事.......
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 TungTungB 於 11-7-17 12:05 發表
Hi superyen,

你講果間係咪山頂果間呀, 可唔可以講D黎聽下呀, 因係BK勁多打手讚呢間學校.

我一直有留意d打手,所以對此校大打折扣
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

我都想知
‹ 上一主題|下一主題