用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 上午K1A班
go

2011-2012 上午K1A班 [複製鏈接]

我仔仔係 a組, 有冇同學仔, 多多指教

暑期班是上午(Alligator)
   0    0    0    0

你好, 我個仔同你一樣,到時我會親自接送暑期班的

我都會親自接送暑期班,九月就坐校車

原帖由 anteater 於 11-7-13 09:18 發表
你好, 我個仔同你一樣,到時我會親自接送暑期班的

報到先...
阿囡都係K1A, gp b
將來多d交流下啦....

報到~
小女都係K1A既b組,暑期班都係Alligator,多多指教~  ^^

星期一就上學了,到時見

原帖由 anteater 於 11-7-30 08:28 發表
星期一就上學了,到時見

你地小朋友有冇分享下暑期班做左d乜, 阿囡淨係話食茶點飲水同出去坐車仔咋....
我第一日偷偷地裝入課室時啱啱排隊去緊廁所, 睇唔到老師同佢地玩乜....

第一日同外籍老師玩波波,食包包,唱歌歌
昨天玩電單車,唱歌歌

我又報到先~ 囝囝, Group B

唔知係咪分組玩? 第一日阿仔除咗玩波仲有車揸;茶點係食提子包, 我仔食咗2個.

第二日, 無得揸車, 佢地去咗滑梯附近玩; 茶點食芝麻包, 每人只可以食一個喎?

話咁快暑期班就完啦, 今朝帶阿囡搭校車見校車ee都快手快腳左, 阿囡都好似返得幾開心...算係一個唔錯的開始la...

hi, 各位A班gei朋友仔,返左幾日學覺得點呀?
我個人覺得Ms Luk 好似幾有經驗咁, 令我都幾放心
不過今年校車編得好早呀, 7:45要上車, 比暑期班時早成半粒鐘, 但係相對地落車時間亦早返半粒鐘, 算啦, 當磨練下阿囡早d起身啦...

各位同學仔, 大家適應成點?
我有少少失望... 唉~ 我已經唔去同以前幼兒園比.

以為今日老師張紙仔會叫我地預備下星期小朋友帶食物分享,點知居然係叫我地要帶齊書返學. 如果之前唔駛帶, 點解唔一早講?

隔離班有家長噚日收到通知, 我地又無收到, 同一級別嘅活動都有分別?

仲有......

原帖由 阿仔媽媽 於 11-9-7 13:12 發表

以為今日老師張紙仔會叫我地預備下星期小朋友帶食物分享,點知居然係叫我地要帶齊書返學. 如果之前唔駛帶, 點解唔一早講?

隔離班有家 ...

Sorry , 唔太明??

原帖由 阿仔媽媽 於 11-9-7 13:12 發表

隔離班有家 ...

我未睇今日gei通告, 但見妳咁寫即係小朋友要帶gei書同Ms Luk喺迎新日講gei唔同???

仲有u mean 每班教gei內容唔同???

1. 據阿仔講, 除咗有日有用"七色小種子"&今日有用"中秋"本書外, 其他書無攞過出嚟. 連第1日應該要收的通告, 都係第2日至有老師收. [當然, 可能係我仔錯]

2. 見你個班話有通告下星期帶月餅/水果, 我地又無收到... 似乎每班進度唔係好統一, 惟有希望慢慢會好d.

原帖由 mianyang_99 於 11-9-7 13:20 發表

Sorry , 唔太明??

早收同遲收通告問題不大,反正都是星期一才自備生果分享,而且在學校網頁的9月茶點都有寫星期一是自備生果,無需跟其他班比較呢

剛剛開學有什麼唔完善的地方都可以接受, 我就在昨天收到Miss Luk打來說我仔仔漏左冷衫在校,比d時間學校la,相信會好d...

我都同意早收or遲收通告問題唔大, 都只係下星期一帶水果,都夠時間準備既~

至於帶書既通知, 相信係有d家長帶錯書, 或者無帶書, 所以老師先會一次過發一張通知比所有家長remind下, 我諗發呢張通告都唔代表其實之前係唔需要帶書

So far我個仔返得幾開心, 日日返到屋企都笑騎騎咁同我講Ms. Luk.....Ms. Yau, 我都覺得Ms. Luk幾有經驗, 之前阿仔暑期班唔係Ms. Luk教, 但係迎新日Ms. Luk第一眼見我個仔, 已經即刻叫得出佢個名, 我諗佢事前做過準備工夫認晒d小朋友

其實都只係啱啱開學, 我覺得應該對學校&老師多d信心, think positive, act postive, 相信咁樣對我地小朋友既學習都會有幫助, 各位家長&小朋友一齊努力啦, 加油!

原帖由 anteater 於 11-9-8 05:26 發表
早收同遲收通告問題不大,反正都是星期一才自備生果分享,而且在學校網頁的9月茶點都有寫星期一是自備生果,無需跟其他班比較呢

同意, 雖然我第1日就收晒所有回條, 但前日才收左d相咋....
我估每個班主任都有佢工作既優次.....所以唔緊要啦~~

原帖由 anteater 於 11-9-8 05:26 發表

妳提醒左我去學校網頁睇下
發覺同之前 (before June, 太耐無去睇)唔同左wor... 依家以黃色為主, d資料簡潔左, 都ok....
希望快d可以access 埋intranet, 了解阿女校園生活多d....
‹ 上一主題|下一主題