用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 上午K1A班
樓主: boogie_tai
go

2011-2012 上午K1A班 [複製鏈接]

原帖由 fanmama 於 11-9-8 14:05 發表

妳提醒左我去學校網頁睇下
發覺同之前 (before June, 太耐無去睇)唔同左wor... 依家以黃色為主, d資料簡潔左, 都ok....
希望快d可以access 埋intranet, 了解阿女校園生活多d.... ...

YES..我都好想睇呀~~

各位 mami, 上次佢地中秋節帶水果d相 post 左上網啦......快d上學校個web site 睇啦, 記住要login左先睇到ga....

http://munsang.edu.hk/kindergarten/

因阿囡無返2日學, 擒日第一次同Ms Luk傾電話, 巳clarify以下事項:

1. 粉色影印書(both pink & blue)唔洗帶
2. 中秋節書巳教完, 唔洗帶
3. 功課 - 第二天交
4. 生日袋 - 未必趕及今星期派, 如是,先帶住自己設計的環保袋(上星期派嗰個)

報料完畢

點解我地班仲未有生日會d相睇gei?

係囉, 或者Ms Luk好忙唔得閒攪d相啦, 我上個星期打電話搵過Ms Luk, 佢兩次都係夜晚20:30先覆我電話, 咁夜都仲係學校做野, Ms Luk話佢一向都係要做到咁夜, 嘩...咁都真係有好多野要做喎~~~

慣咗, 明白老師可能多野做, 所以都預咗 d相要遲多幾日至有得睇. 不過, 有次連校務處d 職員都問我唔係已經收到通知時, 我都忍唔住講咗句, 我地班 d 通知真係遲過人.

Um....咁我都同意學校既通知係比較遲既, 唔知第二班係點, 我個仔讀K1A, 我就覺得收通告收得幾遲, 好似報興趣班咁, 星期五收通告, 下個星期一已經要交票&交form, 遲咗一日交老師話校務處已經截咗唔收喇

原帖由 love_is_patient 於 11-9-27 10:55 發表
係囉, 或者Ms Luk好忙唔得閒攪d相啦, 我上個星期打電話搵過Ms Luk, 佢兩次都係夜晚20:30先覆我電話, 咁夜都仲係學校做野, Ms Luk話佢一向都係要做到咁夜, 嘩...咁都真係有好多野要做喎~~~ ...

wa...8:30先覆真係有d誇張, 我上次得到佢5:30覆都算係咁!!!

終於有相睇, 但係d生日相點解得咁少...
另外好似嗰個月生日gei 小朋友家長都可以參予生日會bor...唔知係唔係呢?

請問係咪要小朋友帶嬰兒期的相呀? 之前, 我地已經貼咗兩張相係"小猴子長大了"的書上面.

另外, 有無家長知佢地唱咗歌未呀? 阿仔間中話唱咗, 再問又話無?

原帖由 阿仔媽媽 於 11-10-20 03:38 發表
請問係咪要小朋友帶嬰兒期的相呀? 之前, 我地已經貼咗兩張相係"小猴子長大了"的書上面.

另外, 有無家長知佢地唱咗歌未呀? 阿仔間中話唱咗, 再問又話無? ...

係呀, 阿囡今朝臨出門口先話老師要佢地帶張bb相, 好彩揾到張咋....
但係佢無講要係小猴子本書度貼相噃, 等我今晚問下先....
另外, 根據通告10/31先開始在課堂內進行唱歌面試ga

Thank you! 無留意到添.
不過出年2月至決賽, 唔明點解咁早唱.

小猴子本書係我地見本書有寫自己貼, 可能帶咗bb相唔駛再貼.

原帖由 fanmama 於 11-10-20 11:08 發表

係呀, 阿囡今朝臨出門口先話老師要佢地帶張bb相, 好彩揾到張咋....
但係佢無講要係小猴子本書度貼相噃, 等我今晚問下先....
另外, 根據通告10/31先開始在課堂內進行唱歌面試ga ...

11/2 將閱讀計劃黃色袋交咗返學校, 但係都仲未攞新既書返黎, 我係咪遲咗交, 所以唔可以借新書呢? 定還是大家都係咁呢?
因為我記得開學日Ms. Luk講過如果遲咗交返黃色袋, 就無得借新書, 所以有d擔心會唔會係我攪錯咗還書既日期呢?

我地都係星期三交返圖書袋, 問過阿仔佢地無去過圖書室, 所以無借書?

原帖由 love_is_patient 於 11-11-4 09:41 發表
11/2 將閱讀計劃黃色袋交咗返學校, 但係都仲未攞新既書返黎, 我係咪遲咗交, 所以唔可以借新書呢? 定還是大家都係咁呢?
因為我記得開學日Ms. Luk講過如果遲咗交返黃色袋, 就無得借新書, 所以有d擔心會唔會係我攪錯咗 ...

哦~~咁即是你既仔仔都係未攞返黃色袋袋

咁就唔緊要喇, 可能今日會去借書啦, 我只係擔心我攪錯咗令到阿仔無得借圖書啫,宜家知道大家都未有, 我就放心lu
‹ 上一主題|下一主題