用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 叩門咁奈都沒有回覆,現在點算好?
go

叩門咁奈都沒有回覆,現在點算好? [複製鏈接]

唉,我個女成績一般band2中左右,不幸入左band3黃大仙王仲銘中學,但我係住在觀塘的,於是上星期已經去左6,7間觀塘區中學叩門,但都只是叫你等電話,咁奈都沒有回覆,我真的不想她入這間學校,於是打算去叩福建中學,打電話去話冇學位,現在點算好?
   0    0    0    0

回復 1# jennysyy 的帖子

打電話問多幾間啦.

顏寶玲或祟真有無試過?

回覆 3# meyonw 的文章

這些學校太遠,不方便

跨區到沙田、大埔

如果真係唔想個女入到一間自覺非常唔好o既中學, 遠 d 都要唸架喇. !!

回復 1# jennysyy 的帖子

我也在等...等...等....

回覆 6# 第二任媽媽 的文章

咁又係,多謝你的意見,我會好好考慮下

簽名被屏蔽

今年減左班, 間間中學真係冇舊年咁多位俾人叩門, 好多人叩門都冇回覆, 除非BAND 3B/3C...
朋友囝囝都係官塘區, 好多同學仔叩門都冇回音...

放鬆D喇…我個仔bank1去叩門一樣冇消息…到不如用時間平衡自已去讀好呢一年…或者好好都唔出奇呢……各位派唔到好學校的同學…努力…加油…

回復 4# jennysyy 的帖子

不方便!都要試!王仲銘仲試唔過!加油.......

跨區啦,沙田,都好些不錯的band 2中學,有幾會的,官塘都有好多車去沙田,又有地鐵同馬鐵

唔知大家有什麼跨區的band2學校好介紹?

乘九巴 74X 到大埔 步行10-15分鐘至 富善村,有三間 band 2頭學校,可先看看校網有沒有招生的資訊,沒有再打電話:

救恩書院  
KAU YAN COLLEGE
地址: 新界大埔富善邨
電話: 26608308  電郵: [email protected]
傳真: 26620377  網址: http://www.kyc.edu.hk

香港道教聯合會圓玄學院第二中學  
HONG KONG TAOIST ASSOCIATION THE YUEN YUEN INSTITUTE NO 2 SECONDARY SCHOOL
地址: 新界大埔富善邨
電話: 26616038  電郵: [email protected]
傳真: 26613337  網址: http://www.yy2.edu.hk

孔教學院何郭佩珍中學  
CONFUCIAN HO KWOK PUI CHUN COLLEGE
地址: 新界大埔富善邨第十七區
電話: 26665926  電郵: [email protected]
傳真: 26607988  網址: http://www.chkpcc.edu.hk

原帖由 jennysyy 於 11-7-13 17:05 發表
唔知大家有什麼跨區的band2學校好介紹?

回覆 15# tictactoe 的文章

多謝你比D意見我

揀d好既學校啦!你可以去深水步祟真博一博啦!
個女入到間差的學校好易學壞! 為個女著想,遠少少都要考慮!

回覆 4# jennysyy 的文章

係呢個網有齊全港中學排位, 最後個 2 頁:
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... age%3D1&page=22

TKO Heung Tao maybe have vanancy..try la.!!
‹ 上一主題|下一主題