用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 搬屋啦: 2011-12 Primary 2 請進
樓主: Yanamami
go

搬屋啦: 2011-12 Primary 2 請進 [複製鏈接]

本畫簿A4size.  一般美勞袋已夠用.  我又未諗過將d用品放係drawer喎, 事關有時要係屋企做.....

原帖由 junemum 於 11-9-5 15:36 發表
唔好意思,各位P2家長,我都係P1媽咪,有相同疑問,學校提供的畫簿有幾大本?視藝袋要幾大才夠用?

Hi hi!  小兒今年插班入讀KTS, so far感覺非常良好

想問學校在一生一體藝的要求是怎樣的?  我見通告上寫下學期樂器計5分, 有要求什麼樂器嗎?

有Facebook可知學校活動的嗎?

要求學生有一個体育活動及學一件樂器, 下學期音樂科考試要奏一首歌仔, 沒規定樂器, 但好像piano不計, 有家長不想學多一個樂器, 照彈琴都OK, 但應該唔會有A grade.  FB應是for舊生, 最新資訊還是看學校website吧.

原帖由 lihung 於 11-9-5 23:01 發表
Hi hi!  小兒今年插班入讀KTS, so far感覺非常良好

想問學校在一生一體藝的要求是怎樣的?  我見通告上寫下學期樂器計5分, 有要求什麼樂器嗎?

有Facebook可知學校活動的嗎? ...

今年有排佢忙o路......普通話獨誦, 集誦+英詩獨誦.  相信lunch+功課堂都好唔得閒.

多勞多得,有能者居之 .... 忙得有意義是好事啊!
總比我們有時上班工作,忙了一天也沒什麽得着好!

原帖由 Yanamami 於 11-9-8 12:51 發表
今年有排佢忙o路......普通話獨誦, 集誦+英詩獨誦.  相信lunch+功課堂都好唔得閒.

相信會係好好o既訓練, 事關佢"死穴"係最怕企係台上面俾人望住.  會發台瘟架, 所以練多d都好.

原帖由 Jasontsangmama 於 11-9-14 12:35 發表
多勞多得,有能者居之 .... 忙得有意義是好事啊!
總比我們有時上班工作,忙了一天也沒什麽得着好!

Yanamami,

check pm pls! :)

checked.

原帖由 HoneySeeSee 於 11-9-14 19:57 發表
Yanamami,

check pm pls! :)

Yanamami, 有事想請教, 請看 pm

回復 1# limehouse 的帖子

limehouse, 已覆.

禁靜o既~~~去晒邊呀你地?

Jasontsangmama, could u pls check PM? Many thanks!

ACCMom, reply your PM already. Please check.

原帖由 ACCMom 於 11-9-24 02:02 發表
Jasontsangmama, could u pls check PM? Many thanks!

Many thanks, Jasontsangmama!!

希望旅行日唔好落雨啦.

終於測完驗啦!  好野~~~

Merry X'mas every one.

入camp啦.  玩得開心d啊~~~

回覆:搬屋啦: 2011-12 Primary 2 請進

So worry! Hope he would be fine & happy.

Yanamami  去完番o黎又大個仔d啦....  發表於 12-2-9 20:26
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

點解入camp一人一個床位都無.  要兩個小朋友逼埋一張床?  成晚無教訓.
‹ 上一主題|下一主題