用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46及48 網 2012-2013 入小一交流區
樓主: heiheikwok
go

46及48 網 2012-2013 入小一交流區 [複製鏈接]

下個星期開始交表, 記得 copy 好需要既文件
[size=large]晞晞BB :hammer:

係唔係一早去呀?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

我會一早去, 交完要返工

原帖由 josejandy 於 11-9-21 16:30 發表
係唔係一早去呀?

我見樓主話:『眼見有個朋友個小朋友夠分但第一輪抽唔到』,我先話佢個朋友唔係夠分入,係夠分抽。我自己個女都係20分抽中,當初我都未敢話自己夠分入,因為要揸住25分先係。
原帖由 JoeyJoey 於 11-9-9 10:35 發表

錯 ! 如果果年同時有好多人都係手持20分爭入某一間學校的, 就要抽籤,係真係有機會入唔到的.(即夠分都未必入到)

只有兄姊在某校仍然就讀緊,咁弟妹先至係必收的. ...

hehe, 可能我講得唔清楚啦, 攪到大家誤會

鎖你!!!鎖你!!!!!

原帖由 karen55407 於 11-9-21 17:56 發表
我見樓主話:『眼見有個朋友個小朋友夠分但第一輪抽唔到』,我先話佢個朋友唔係夠分入,係夠分抽。我自己個女都係20分抽中,當初我都未敢話自己夠分入,因為要揸住25分先係。
...

請問聖馬太幾時交表呀?

原帖由 carnationBB 於 11-9-7 00:28 發表
藍循, 德田李兆強, 李兆強, 邊間最谷?

講谷 - 一定係舊李兆強 ...好多功課 ..P.1 平均分89 ..都要見家長..

藍循屬中間 (半谷)...德田李兆強最好....各方面都做得好..且唔係好谷...小朋友輕鬆d .但都好好成績架 ..

有冇家長在9月10日去油塘基顯聽過簡介會? 覺得如何? 聽講換左新校長. 校長OK嗎?

唔係喎, 我聽人地講, 德田先最谷喎!!!

不過我聽左聖馬太校長講: 人地比入band 1%你睇, 我地比入band 3 %你睇...上年, 全校得3個派band 3....(好似好有自信)

好唔好...家長自己衡量啦....有女拔男拔, 都總會有人考第尾...right??

原帖由 Bonnie 於 11-9-23 09:13 發表

講谷 - 一定係舊李兆強 ...好多功課 ..P.1 平均分89 ..都要見家長..

藍循屬中間 (半谷)...德田李兆強最好....各方面都做得好..且唔係好谷...小朋友輕鬆d .但都好好成績架 .. ...

學校硬件好好...學生上台, 都好有自信....全普通話介紹30mins...連貓紙都唔駛...

校長, 可能太新, 有d野都未太清楚....反而個副校長, 幾talk得.....另...d老師同主任都好似幾好...

原帖由 Hong_Kiu_ma 於 11-9-23 09:56 發表
有冇家長在9月10日去油塘基顯聽過簡介會? 覺得如何? 聽講換左新校長. 校長OK嗎?

回復 51# rayeu160 的帖子

rayeu160,

仲想問下. 佢地英文如何? 有沒有外籍老師?

Thank~

外籍老師...我參觀左8-9間區內既小學, 間間都有喎!!!

o個日only見學生同普通話, 唔知呀!! 不過, 佢都屬於區內幾間hit既小學其中一間, 我估都唔會差的...

原帖由 Hong_Kiu_ma 於 11-9-23 10:33 發表
rayeu160,

仲想問下. 佢地英文如何? 有沒有外籍老師?

Thank~

講真, 藍田係舊區, 如果d學校有番咁上下年資...舊生真係唔少架....所以, 25分既人, 大有人在....我都識唔少人, 今年有25分...唉...

原帖由 karen55407 於 11-9-21 17:56 發表
...

我八卦問下大家有無去考直資同私校

點解冇人講下46網?  46最多人揀應該係邊間呢? 係咪九龍灣聖若翰天主教小學?

好似有間呂明才都幾熱門

原帖由 mamadik 於 11-9-23 17:49 發表
點解冇人講下46網?  46最多人揀應該係邊間呢? 係咪九龍灣聖若翰天主教小學?

原帖由 heiheikwok 於 11-9-24 20:51 發表
好似有間呂明才都幾熱門

今日見到個朋友,佢仔仔今年小一,佢話而家有6,7樣功課

呂明才都應該係46熱門, 加上今年轉左新校舍好大又新. 聖約瑟都搬左去佢隔離.

呂明才3考0測, 平日小測,黙書作評估

我都想問有無人知統一派位係咪46+48係混合一起的呢?
‹ 上一主題|下一主題