用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46及48 網 2012-2013 入小一交流區
樓主: heiheikwok
go

46及48 網 2012-2013 入小一交流區 [複製鏈接]

20分入咗基顯

原帖由 sabina_bb 於 11-11-21 11:36 發表
其實最遲要幾號去註冊呢?我仲考慮緊好吾好註冊,我個囡是必收生(哥哥在德田李兆強讀緊!)而囡已成功考到心儀私校!
現在想搏大抽獎,搏下九龍塘好學校!好煩! ...

你住哪一個net?
除非住net 41, 否則九龍塘只可填甲部.
聖言搬左都係官塘區. 你未check清楚就轉校?

大家好啊,因為明年會搬屋,但已經參加左84的自行收生,收左,但是明年會搬,想報油塘基顯,我知想系唔系好難好難入,系區內受歡迎學校? 聖安當又如何咧?仲有邊幾間系區內受歡迎學校咧?麻煩各位啦,因為對呢區唔熟,完全沒資料。萬分感謝。

我住tko!聖言都吾系主因想轉校!咁即系都有機會玩大抽獎?其實我有99%比個囡讀私校,預左抽吾到不過博下咋,反正冇咩損失!

回復 81# lingoma 的帖子

bingo!!!! 聖馬太
[size=large]晞晞BB :hammer:

haha , 而家放鬆心情睇番 .... 阿太個校長甘講, 原來都幾 inch inch 架

原帖由 rayeu160 於 11-9-23 10:20 發表
唔係喎, 我聽人地講, 德田先最谷喎!!!

不過我聽左聖馬太校長講: 人地比入band 1%你睇, 我地比入band 3 %你睇...上年, 全校得3個派band 3....(好似好有自信)

好唔好...家長自己衡量啦....有女拔男拔, 都總會有人考 ...

恭喜晒各位..我都bingo左喇...德田兆強

晞 ma , 你好 .... 希望可以到時同一班啦, 5 分之 1 既機會

原帖由 heiheikwok 於 11-11-21 15:09 發表
bingo!!!! 聖馬太

希望, 唔同班都唔緊要, 大家可以有緣讀同一間學校

原帖由 chickenwing2006 於 11-11-21 15:24 發表
晞 ma , 你好 .... 希望可以到時同一班啦, 5 分之 1 既機會

大抽獎應該點做?

如果冇私校同直資打底,到大抽獎果時你哋甲部第一自愿仲會唔會填熱門學網嘅學校(自行報咗果間學校)請畀意見,多謝!

要睇下邊間!

傳聞藍循如叩門攞 form, 要第一輪同大抽獎揀佢

原帖由 anitalee0203 於 11-11-21 15:50 發表
如果冇私校同直資打底,到大抽獎果時你哋甲部第一自愿仲會唔會填熱門學網嘅學校(自行報咗果間學校)請畀意見,多謝!

回復 87# chickenwing2006 的帖子

請問係咪即是15分都入到聖馬太?

我手持15分失意聖馬太,嗚

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

係, 係 48 如果係四大天王 .... 真係要用 3 條 1 既 plan
顯誠意

我上次睇左本天書有講點填 .... 甲同乙部, 我去搵搵
佢點講填會好 d .... 加油呀

原帖由 anitalee0203 於 11-11-21 15:50 發表

唔知會唔會派哂 20 分之後, 仲有位比 15 分既抽 !

本來我都以為自己得 15 分, 係最後關頭搵到張自己陳年
受洗證 .... 甘我即刻拎去聖馬太問有無用 ??

final 佢地講如果牧師核實認可就可以加 5 分, 所以
今次我係 20 分入到架

原帖由 joeypong 於 11-11-21 22:04 發表
請問係咪即是15分都入到聖馬太?

係呀, 上年我 fd net 48 派左去第 18 位 .... 周圍去
拍門, 4 大天王根本都係要睇你有無揀佢排第 1  ..... 就
算比到 form 你,你交完比佢 .... 都要等佢 call 你去約
見架咋, 唔代表交左form 就一定有得去 interview

叩 wor ??

原帖由 heiheikwok 於 11-11-21 21:15 發表
要睇下邊間!

傳聞藍循如叩門攞 form, 要第一輪同大抽獎揀佢

恭喜晒 晞媽 & IDA,

請問你地幾分入架?

係呀, 想問下幾多分先入到呀 ??  

原帖由 rayeu160 於 11-11-21 15:20 發表
恭喜晒各位..我都bingo左喇...德田兆強

20分, 舊生

原帖由 onmami 於 11-11-22 00:18 發表
恭喜晒 晞媽 & IDA,

請問你地幾分入架?
‹ 上一主題|下一主題