用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 會報2012 K1既家長交流下呀!
樓主: BabyYukYuk
go

會報2012 K1既家長交流下呀! [複製鏈接]

我都報呀. 去咗個家簡會. 都有好多人. 一定好多人爭. 我都諗緊讀主流定國際好.

如果IK1 interview我對阿囡好有信心.(因為好多英文詞語都識讀-因比為佢上英文playgroup,真係學咗好多生字 / 簡單句子佢都OK). 但我又想比佢讀主流喎. 始終都係mother tongue 麻.

大家交左表未????

請問除了報名表和問卷之外,還需要交其他附加資料嗎?

唔嚴.  
原帖由 KKCHOI 於 11-8-26 15:38 發表
請問tt嚴吾嚴架?

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

原帖由 lollipop2009 於 11-8-30 01:02 發表
請問除了報名表和問卷之外,還需要交其他附加資料嗎?

啱啱交咗啦~ HAHA

請問你有否另外補充資料? 我見報名表有提Please fill in the attached form to submit any supplementary information of the applicant.
原帖由 20022009 於 11-8-30 12:39 發表

啱啱交咗啦~ HAHA

請問"監護人" 一欄一定要填嗎 ? 填父/母可以嗎?

原帖由 PamelaLi0399 於 11-8-30 17:19 發表
請問"監護人" 一欄一定要填嗎 ? 填父/母可以嗎?
我打算不填

醒目開學勳章

應該唔會. 我對孖B都係細BNov, 上年interview, 收左. 明天開學讀K1.
原帖由 jojoalex 於 11-7-27 18:29 發表
請問會唔會收細女架?

原帖由 lollipop2009 於 11-8-30 14:54 發表
請問你有否另外補充資料? 我見報名表有提Please fill in the attached form to submit any supplementary information of the applicant.

我囡讀開playgroup, 叫咗老師寫封ref. letter講下佢既表現. 之前民生又有上playgroup. 我都夾埋張評核小朋友表現比埋佢.
我比咗呢兩張另外補充資料囉. 兩張都有老師 / 學校簽署/蓋章.

我都交左啦~~

收到消息話今年有成3000+份申請表...佢地會唔會open晒d信ga!!!???? 好令人擔心!!!!!

大家收到信未呀??

原帖由 karen0128 於 11-9-21 12:10 發表
大家收到信未呀??

咪呀, 咁快有信?

原帖由 sofina 於 11-9-21 00:59 發表
請問讀緊 既媽咪可以幫我解答以下問題嗎? 萬分感激!

你問主流定IK先?!?! 我只知IK

1)一星期有多少堂英文堂 同普通話堂? 一小時英文, 其他全用普通話, 小朋友在學校只可以講英文或普通話, 唔可以講廣東話
2)是否西人老師教英文, 學校有教拼音嗎? 西人, 有phonic
3)學校有無電腦堂? 有, 隔一星期一堂
4)有校車 去美孚嗎?價錢? 應該有
5)此校 教學程度深定淺? ...
唔知算深定淺喎! 無讀過其他學校! 我覺得中間啦, 唔算好深(同York那些比), 唔算好淺囉

richwong  Hi Michelle_Hung,
你意思系,每星期得1小時英文,定每日吖?  發表於 12-5-28 15:39

原帖由 karyanho 於 11-9-15 20:52 發表
收到消息話今年有成3000+份申請表...佢地會唔會open晒d信ga!!!???? 好令人擔心!!!!!

嘩...你咁叻收到消息既, 我都聽到同一樣消息喎...

表一定會開哂啦, 點會唔開哂呢, 不如擔心點係呢3000+既申請人入面突圍而出好過啦!

原帖由 sofina 於 11-9-21 00:59 發表
請問讀緊 既媽咪可以幫我解答以下問題嗎? 萬分感激!

1)一星期有多少堂英文堂 同普通話堂?
2)是否西人老師教英文, 學校有教拼音嗎?
3)學校有無電腦堂?
4)有校車 去美孚嗎?價錢?
5)此校 教學程度深定淺? ...

你無去聽崇真個TALK咩? 如果你真係咁想入/了解呢間學校. 點解唔去聽? 我有去聽啊~ 聽咗加深咗對學校了解. 同埋. 當日我打過去比校務處問. 可唔可以唔聽個TALK而齋交表. 校務處話緊係可以啦. 不過你小朋大interview既分會小啲之麻.

個talk有份問卷派比家長架. 交表格時要一齊交埋. 所以學校知你有無去個talk. 因為佢地唔收影印本(表格上有學校既印章係度)
‹ 上一主題|下一主題