用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反女子中學交流區
樓主: leemk
go

聖士提反女子中學交流區   [複製鏈接]

王國會長

yingyee 發表於 15-1-16 20:29
想問如果不是該校小學生是否入選機會很微, 東區band 1 中值可搏嗎?
我反而覺得自行多數收非直小學生

王國會長

yingyee 發表於 15-1-20 11:59
唔該晒! 想問假如放傍後派不到, 學校會不會接受扣門呢?
咁交左表未?
放榜前可問下學校有冇叩門

王國會長

引用:回覆+瑩瑩老豆+的帖子交咗啦!我曾致电學

原帖由 yingyee 於 15-01-22 發表
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

交咗啦!我曾致电學校詢問是否優先收直屬小學生, 答覆是有機會.  所以覺得機會好微. ...

有直小的自行也未必咁難,還看實力。
就算唔搏也㑹懷疑做得啱唔啱,good luck.

王國會長

引用:http://news.mingpao.com/ins1506081433725

原帖由 sum-yan 於 15-06-09 發表
http://news.mingpao.com/ins1506081433725236727
我囡當佢透明

王國會長

LingChiBaBa 發表於 20-1-12 21:15
SSGC有一半係外校入去,點都會揾到自己圈子。

直小始終也是中小,也有都分學生是Band2的。外校入SSGC都會 ...
冇一半吧

王國會長

LingChiBaBa 發表於 20-7-23 23:41
S1收17X人,直小上少過90。

BTW,預祝你女兒入U。

thx, 希望啦等完dse 放榜又要等jupas 放榜

BTW,也預祝你女兒入U。

王國會長

greenspan 發表於 20-8-1 12:33
各位同學仔是否跟學校提供的書商訂書?我今年中一註冊後便到九龍的哪一間訂購了,到現在還是未有書取。
其 ...

以往我在中環訂, 有貨就一兩星期可取, 冇就要等. 通常開學前都有晒.
收到書單最好即時訂.

王國會長

LingChiBaBa 發表於 20-8-21 15:45
熱門嘅科都有2班或以上,Phy/Chem/Bio/Econ/BAFS,因為會喺S3上學期用上學期成績Trial Run一次,有機會睇 ...

我囡選埋D 冷門科, 其中music 得6個同學
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊