用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一學生黑鞋...請教
go

小一學生黑鞋...請教 [複製鏈接]

原帖由 maxboy 於 11-7-19 09:54 發表
Thanks! All of you are so helpful.

我都想問, 邊到的綁帶白波鞋好(要淨白色, 厚底), 一般波鞋店係無的, 而我最近在吉之島買, $279 (唔知好唔好,亦想買多對, 因呀仔係田徑隊, 每星期要穿4日白波鞋)  佢之前果對在尖沙咀gala sport 內買adidas , 唔夠半年已經穿底

原帖由 maxboy 於 11-7-19 10:55 發表
Nike有出, 但常賣哂;可留電叫商店留size!

Thanks.

話說, 我最近去吉之島買白波鞋時, 見另一個家長都在買, 佢都話點解而家d綁帶白波鞋那麼少, 個店員話因為而家好多小朋友都唔懂綁鞋帶

原帖由 miffy 於 11-7-19 11:26 發表
我仔著開日本牌子moonstar或者asahi, 輕身唔焗, 個底有啜地膠for running.

$199, 仲有折 (apita)

請問在那裡有得買呢

佢個底係厚底嗎? 因為我唔想買那些平底的 (像輕便鞋那些平底, 不要)

原帖由 miffy 於 11-7-19 12:55 發表
類似呢d款:

http://www.moonstar.co.jp/cgi-bin/kidsland/town/junior/BrandJuniorList.cgi?brand_ptn=fctough

太古城apita有得賣

謝謝, 個款好ok呀

請問九龍那裡有得買呢?襟著嗎?

原帖由 miffy 於 11-7-19 14:58 發表

你知男仔穿鞋, 著到好似咸菜咁no eye see, 我大約一年換3對 (換時都未爛)

...

, 我以為我個仔鞋粗, 唔夠半年可以穿對Adidas (佢鞋頭底半幅脫落), new balance就半年磨到好核突, 原來你小朋友也要一年換3對白鞋, 好誇張呀, 請問佢一星期穿幾多天白波鞋?

原帖由 samanthat38 於 11-7-20 10:36 發表
Hi,

Dk Kong 都有襟磨,我仔田徑隊又basket team,一星期4日穿運動鞋,都捱到一年.
其他雜嘜牌子厚底三個月就爛(側燝窿和蝕底蝕到斜晒,幾乎穿低.)

if Nike around 半年左右.

所以都可考慮Dk Kong. ...

唉, 我個仔對Adidas, 唔夠3個月已經爛鞋帶,唔夠半年個底穿, 我以為係made in China, 原來係made in Vietnam, d大牌子都唔襟, 我以前細過用白飯魚都穿成年啦:;pppp:

我見過Dr. Kong 的白波鞋, 比較貴$399, 但都幾輕, 我要諗下先

我2星期前在吉x島買的白波鞋, 牌子係US MASTER, 請問OK嗎?

原帖由 janfeb 於 11-7-20 23:21 發表

我仔仔、女女著開日本牌子美xx跑鞋,全白,有綁帶、魔術貼款,尚算噤磨,唔焗腳。次次都係唔啱著先換,可以唸吓?
太子西洋x街始創對面有專門店。 ...

多謝報料, 明天去看看

原帖由 samanthat38 於 11-7-22 12:51 發表
Hi,

等我都睇下先. 不用只是Dk Kong 因真糸幾貴!!有沒有黑鞋, ...

我又係唔多想買dr. Kong, 但又試過好多大牌子的白波鞋 (e.g Nike, Adidas, Reebok, New balance...)都好快爛, 我朋友話, 叫我降低要求, 預佢着半年

原帖由 HappyEE 於 11-7-22 17:24 發表
如果for田徑, highly recommend mizuno美津龍, 一般運動員都係著佢, 夠軟身及透氣, 其實你可以問下教練邊隻牌子, 或者你望下教練著什麼牌子, dr . kxxx 就真係唔多適合跑, 我個囝都係玩田徑, 平均一對跑鞋只係著到3 ...

多謝你的資料

原帖由 janfeb 於 11-7-20 23:21 發表

我仔仔、女女著開日本牌子美xx跑鞋,全白,有綁帶、魔術貼款,尚算噤磨,唔焗腳。次次都係唔啱著先換,可以唸吓?
太子西洋x街始創對面有專門店。 ...

太子西洋x街始創對面只有一間叫 "x京"體育用品公司, 好似唔係專門店, 但我見佢有美津x的招牌, 因為我去的時候佢仍未開 (佢開12:30pm), 請問是不是這間呢?
‹ 上一主題|下一主題